Svestrana Ana Krčelić

Možda još niste čuli za ANU KRČELIĆ, ali smo sigurno da će te još mnogo puta čuti za ovu svestranu mladu djevojku iz Čakovca koja iove godine puni osamnaest godina.

Već se može pohvaliti organizacijom brojnih eventa, a uz to je odlična fotografkinja koja je sudjelovala na mnogobrojnim izložbama zajedno sa ekipom iz Foto kluba Čakovec i fotomodel koji jure mnogi fotografi, a nedavno je završila i tečaj za vizažista. Učenica je trećeg razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec smjer upravni referent. Velika podrška su joj roditelji. Djetinjstvo je priznaje provela vrlo skromno uz odvojenost od oca koji je kao pripadnik OSRH-a i narednik HV-e. Bio je odsutan od doma po mirovnim operacijama ISAF-a u Afganistanu. Većinom te dane provela s majkom, mlađim bratom Filipom i sestrom Majom ali i starijim polubratom Antoniom za kojeg kaže da joj tijekom susreta podigne raspoloženje zajedno sa nećacima.

U razgovoru sa prekrasnom i presimpatičnom Anom doznajemo da se prvi put kao promotor i organizator eventa našla slučajno, ali je ubrzo zavoljela posao u kojem upoznaje ljude različitoga karaktera.

2017. godine zaposlila sam se u firmi koja je to ljeto imala odličnu turneju po Hrvatskoj, govori nam Ana, radila sam kao voditelj promocije za 37 gradova u kojima smo imali koncerte, gdje su nastupali poznati DJ-evi. Tako je počela moja priča zarade na zabavi hehe. Od svih najdraži event mi je definitivno zimski Forestland 2017. Doduše danas, najviše uspijevaju eventi domaće glazbe, narodnjaci.. ne znam koliko je to dobro ili loše, no smatram da se glazba zaboravlja… ono što vidim i primjećujem je da mladež želi što više biti viđena na nekom koncertu, a nije im previše stalo do glazbe, izvođača koji nastupa, a čak im nije stalo ni do toga da se napiju kako uobičajeno kruže priče o alkoholu kao pokretaču zabave , iskreno se nadam da je to samo faza ovog doba i očekujem skori dolazak užitka u trenutku.

Ljubomora je gotovo neizbježna, a pogotovo dok si mlad sve više se rađa ljubomora među vršnjacima, a najviše pate pojedinci koji se među njima istiću?

Ljubomora je neizbježna no ne gledam na to kao nešto veliko, prije je ljubomore i mržnje bilo više, to se događa kada se pojavi nešto ”novo” što se čini neprihvatljivim. Tada se moraš samo dokazati na način da ćeš prvo u svojoj glavi posložiti sve stvari koje radiš. Radiš ih zbog sebe, a ne zbog drugih! Nakon toga te osobe koje su te osuđivale u tebi vide uzor, nekoga tko im je stvarni primjer te ih može usmjeriti i pomoći im u životu, a usput zatraže ifotografiju hehe. U zadnje vrijeme naučila sam tri važne lekcije: prva je da ništa u životu ne treba shvaćati osobno. Svaki komentar o mom izgledu, privatnom životu ili karijeri, bio pozitivan ili negativan, zapravo nema veze samnom nego s osobom koja taj komentar upućuje. Drugo, naučila sam i da ne mogu živjeti ni jučer ni sutra, samo sada u ovom trenutku. Treće, svi ljudi žele samo dvije stvari, a to su: biti voljeni i zaštićeni. Na kraju dana, svi mi želimo iste stvari i puno više nas spaja nego razdvaja. Svatko ima snove, želje i ciljeve no na tebi je hoćeš li krenuti prema njima ili ne. Isto kao kad dobivaš poklon, na tebi je da li ćeš ga prihvatiti ili ne, tako i svaki negativni komentar. Samo treba nastaviti biti svoj i raditi što voliš. Najvažnije je biti sretan!

Fotografijom se baviš četiri godine, a već si imala prilike sudjelovati na šest različitih izložba, uz to si i foto model?

Obožavam fotografirati pravu ljepotu, prirodu.. prije sam često i ljude no nekako je ovo draže. Smatram da fotografija sama po sebi mora imati smisla/priču i govoriti nam bez da slušamo o njoj. Svaka fotografija je lijepa ako s ljubavlju gledamo u nju. Sad ne znam dal’ sam bolja ispred ili iza objektiva, ali zasigurno sam sigurna kao što sam već rekla, obožavam fotografirati prirodu hehe. Na vama ostavljam da sami presudite ako sam bolja ispred ili iza objektiva!

Uz prenatrpan raspored teško se pronalazi vremena za ljubav. Jesi li ti pronašla svoju?

Bitno mi je kakva je osoba, najvažnije je da ima svoje “ja”. Baš posebna na neki svoj novi način . Bitna je otvorenost, razgovor i iskrenost prije svega, a te osobine sam našla u jednom prekrasnom dečku. No, mislim da danas često mijenjamo značenje ljubavi zbog toga što je problem današnjice to što je zavist uzrok mržnje, a korist uzrok ljubavi.. Rijetko će se naći netko tko nas ne gleda bar s malo ljubomore ili u nama ne vidi neku korist, nekoga s kim možeš porazgovarat. No ne treba tražiti podršku ili potvrdu od drugoga, poanta je u tome da prije svega sami sebi trebamo biti najveća podrška, motivator i poticaj zato što nas jedino tako ništa neće zaustaviti u našim naumima. Sve što radimo, taman da se radilo o sitnicama, uvijek treba dati 150 posto od sebe. To je jedini način da se poslije ne osvrćemo i žalimo za nečime ili nekim i apsolutno gledati uvijek pozitivnu stranu stvari. Na kraju krajeva ne treba gubiti nadu i odustajati radi istog. Treba učiti na pogreškama i ići za time da budemo što bolja verzija sebe. Jednog dana naći ćemo to što tražimo ili možda ne… možda ćemo naći puno više od toga.

Uz mnogobrojne aktivnosti s kojima se baviš, uspjela si završila tečaj za vizažista?

Naime, ja i šminka upoznale smo se ne tako dugo… prije kojih dvije/tri godine iz same potrebe. Kasnije to je preraslo u jednu veliku strast. To je za mene postala umjetnost i smatram da je šminka način izražavanja i da je to ono što će samo naglasiti našu i vanjsku i unutarnju ljepotu. To nije nešto što će nas učiniti lijepom, mi već jesmo lijepe, svaka na svoj način. Šminka je u meni probudila mnogo samopouzdanja, učinila me stvarno hrabrijom i spremnijom osobom. Svakim tim potezom kista i nijansom ruža osjećala sam se nekako bitnijom, a opet lakšom. I ako se šminkam samo za bitnije događaje i posao, želim da sve cure koje su nesigurne u sebe zbog tuđih predrasuda odlučno pokažu što one jesu! Bavim se s previše stvari i ponekad se stvarno pitam otkud mi vremena za sve to i hoću li stići sve, no za sad ide. Imam stvarno premalo vremena za sebe, no usprkos tome sve što radim, radim iz ljubavi o čem god da se radilo i ne žalim ni za čim. Stvarno uživam u svemu što činim.

Vrlo rano počela si zarađivati vlastiti novac?

Odabir zarađivati ili ne, odlučuje svaka osoba za sebe i na njoj je kakav život će voditi! Ja sam odabrala da neću ovisiti o roditeljima i tražiti novac od njih. Ljepši je osjećaj kad si sam priuštiš neku sitnicu znajući koliko si se mučio za taj novac. Potičem svoje prijatelje i poznanike da učine istu stvar, i ne budu teret roditeljima i da svjesno žive svoj život i nauče kako je to u stvarnom svijetu.. I mislim da svatko može naći neki način da zaradi.

Razgovarala: IVANA RADIKOVIĆ

Foto: Zlatko Šrbelj i  Gabrijela Žvorc

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*