U prošloj godini u Međimurju 5,5 milijuna štete što od krađa

Među ostalim, gradonačelnici i načelnici Međimurske županije danas su raspravljali i o novim normativnim okvirom – Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Kako je izvijestio Igor Roginek ispred Autonomnog centra ACT, radi se o Uredbi koja je stupila na snagu 9. ožujka te je obvezujuća. Sandra Polanec Marinović, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e, pak je predstavila mogućnosti financiranja projekata iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska i Slovenija – Hrvatska. Naglasila je pritom da je u prethodnom razdoblju Međimurska županija izvukla najviše sredstava, uzimajući u obzir broj stanovnika, a zbog velikog interesa pozvala općine i gradovi da u prijavu projekata ulaze zajednički kako bi povećali mogućnost za dobivanje sredstava.

Okosnica prezentacije Mirjane Pintar, ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje temeljila se na obvezi izvješća o stanju u prostoru JLS za razdoblje od četiri godine te je pritom objašnjeno da se za svaku promjenu Prostornog plana mora donijeti pročišćeni tekst radi lakšeg snalaženja građana.

Predstavljen je i projekt Sigurnost osoba i imovine u Međimurskoj županiji, koju su predstavili Dario Vucković, direktor društva Europske sigurnosne agencije i Zoran Topolnjak, direktor tjelesne zaštite agencije. Kako su naglasili, u prošloj godini u Međimurskoj županiji bilo je 5,5, milijuna štete što od krađa, uništavanje imovine, a koju su platili građani, stoga je ovim projektom cilj podići sigurnost građana i imovine, praćenje stanja i suzbijanje kriminaliteta, komunikacija i suradnja sa službama zaduženima za sigurnost.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*