medjimurjepress@gmail.com

Učenici iz Poturna najbolji u Eko kvizu o gospodarenju otpadom!

U prostoru Poduzetničkog centra Prelog, održan je, u ponedjeljak 7. lipnja, sada već tradicionalni, sedmi po redu Eko kviz o gospodarenju otpadom, za učenike sedmih razreda

U ovogodišnjem kvizu sudjelovalo je devet osnovnih škola, s područja dvanaest jedinica lokalne samouprave, gdje GKP Pre-kom d.o.o., pruža javnu uslugu gospodarenja otpadom (Grad Prelog, općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Podturen, Martijanec). I ove godine Eko kviz je bio dio projekta „Ne dvoji nego smeće odvoji“ financiranog iz Kohezijskog fonda Europske unije te je za svaku školu koja sudjeluje bilo osigurano 500,00 kn za nadoknadu troškova prijevoza i sudjelovanja u kvizu, a najuspješnijima su osigurane vrijedne nagrade.

Kviz su financijski pomogli, kao generalni sponzor, tvrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca te Međimurska županija. Kviz se sastojao od dva dijela, teoretskog i praktičnog dijela. Na kraju je prvo mjesto i novčanu nagradu od 8.000,00 kuna osvojila ekipa Osnovne škole Podturen (Janja Blažon, Lucija Šalja, Klara Mikulčić), drugu nagradu, koja je iznosila 4.000,00 kuna, Osnovna škola Hodošan (Sofia Pandur, Matija Markač, Pele Purić), a treće mjesto i 2.000,00 kuna, Osnovna škola Sveta Marija (Karlo Mandlin, Fran Peter, Petar Gašparić).

Nagrade su uručili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, i predstavnici sponzora Mario Vrbanec, predstavnik tvrtke Tehnix d.o.o. i predstavnica Međimurske županije Sandra Golubić koja je ujedno bila i članica žirija. Ispred organizatora, svima je čestitao i Siniša Radiković, direktor tvrtke GKP Pre-kom d.o.o.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*