medjimurjepress@gmail.com

Uoči današnje Skupštine Međimurske županije

Standardno uoči sjednice Skupštine Međimurske županije novinarima su se obratili njen predsjednik Mladen Novak i župan Matija Posavec, najavivši današnju sjednicu, oboje kandidati na listi svojih stranaka za Europski parlament.

Novak je naglasio kako je današnji Dnevni red obiman, od usvajanja raznih izvješća,jedan od njih je i donošenje odluke o Prostornom planu. Važan je zbog daljnjeg razvoja Međimurja. Donosimo i odluku o nagrada Zrinski, koja će se dodijeliti krajem travnja. Očekujem radnu Skupštinu bez nekih teških riječi. Nadam se da se nakon toga možemo posvetiti izborima, ima nas dosta kandidata, ali ne vjerujem da ćete bez puno nas ostati ovdje u Međimurju.

Župan je na to rekao -bravo predsjedniče! Nakon toga naglasio je veliki investicijski ciklus u Međimurju. Potporama u obrazovanju, financijskom planu obnove obrazovnih ustanova iz izvornih prihoda županije a sve vezano uz svoj polugodišnji izvještaj.  O Prostornom planu rekao je da je najvažniji dokument poslije Proračuna. Dokument je to koji usmjerava razvoj razine cijele županije. Imamo podosta amandamana općina i gradova koji su dio strateškog plana županije. Kako je istaknuo, kod nas u županiji su najvažnije djelatnosti vezane uz gospodarstvo i turizam.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*