Utaja poreza i carine

Utorak, 4. rujna 2018. godine

PROMETNA NESREĆA

U utorak, 4. rujna oko 15 sati u Čakovcu, na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 72-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći ozlijeđeni 72-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Danas, u jutarnjim satima Policijska uprava međimurska primila je obavijest Županijske bolnice Čakovec da je jučer oko 22 sata, nažalost, preminuo 72-godišnji vozač.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

UTAJA POREZA I CARINE

Izbjegavao plaćanje poreza na dodanu vrijednost

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 50-godišnji mađarski državljanin kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja grada Preloga, tijekom 2016. i 2017. godine nabavljao dobra i usluge iz drugih država članica Europske unije, koje stjecanje nije evidentirao u poslovnim knjigama i poreznim prijavama društva niti je iskazao daljnju prodaju tako nabavljene robe u iznosu od 15.786.833,00 kuna, na koji je način propustio nadležnoj ispostavi porezne uprave obračunati, prijaviti i uplatiti obvezu poreza na dodanu vrijednost i oštetio Državni proračun u iznosu od 3.946.708,45 kuna.

Nadalje, sumnja se da je pokušao ostvariti nezakonito pravo na odbitak pretporeza na način da je u poreznim prijavama i poslovnim knjigama društva evidentirao 29 računa jedne mađarske tvrtke za navodno obavljene usluge istraživanja tržišta, za koje je utvrđeno da su fiktivne i da te usluge u stvarnosti nisu obavljene.

Protiv 50-godišnjaka podnijet će se kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela Utaja poreza ili carine, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Osumnjičen za drsku krađu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kaznene djelo teške krađe.

Naime, u nedjelju, 2. rujna u popodnevnim satima na groblju u Držimurcu, maloljetnik sa skupinom mladića prišao je ženskoj osobi koja je izlazila s prostora groblja te joj je otrgnuo lančić s privjeskom i ukrao privjesak. Nakon toga su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Ženska osoba je u događaju zadobila manju ozljedu.

Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Osumnjičeni maloljetnik je uhićen te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*