Međimurje Press
Nekategorizirano

Uz prvi dan nastave za 2685 osnovnoškolaca na području Grada Čakovca

U većini hrvatskih osnovnih i srednjih škola, danas je započela nova školska godina. Učenici i djelatnici škola u prvi su nastavni dan ušli uz provedbu brojnih epidemioloških mjera, a specifični početak nastave veliki je izazov, kako za djecu i njihove učitelje te profesore, tako i za roditelje.

U sedam škola na području Grada Čakovca, uključujući Centar za odgoj i obrazovanje te Umjetničku školu „Miroslav Magdalenić“, danas je u klupe sjelo 2.685 učenika. U tri čakovečke osnovne škole te školama Kuršanec i Ivanovec, ukupno je 261 prvašića. Po broju učenika i dalje prednjači I. OŠ Čakovec s 793 učenika, dok ih je najmanje u Centru za odgoj i obrazovanje, ukupno 174.

Prema informacijama dobivenih iz osnovnih škola na području Grada Čakovca, unatoč mnogim neizvjesnostima, svi će učenici pohađati redovnu nastavu u svojim školama. Gotovo da i nema osnovnoškolaca koji prvi dan nisu došli u školu, a vjerujemo da će tako ostati.

Bez obzira na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19, Grad Čakovec i dalje ulaže u obrazovanje i brine o nesmetanom održavanju nastave. Tako je osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Grada Čakovca platio radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehničku kulturu. Kao i prošle godine, učenike viših razreda danas dočekuju i 4 bilježnice, dok su učenici u nižim razredima na poklon dobili 4 pisanke. Tome je Grad Čakovec dodao i dvije dvoslojne perive maske za svakog učenika te djelatnika škole.

Važno je napomenuti kako je Grad Čakovec osigurao i 56 pomoćnika u nastavi za 66 učenika, a produženi boravak u školama također kreće s radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera. To je osobito važno i kod prijevoza učenika, pa se od danas, prijevoz učenika odvija prema rasporedu, no s povećanim brojem linija.

(kš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja