medjimurjepress@gmail.com

Vikend uz međimursku policiju

Dani vikenda, 13., 14. i 15. studenoga 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet krađa i dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju. Materijalna šteta kod četiri evidentirane krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale krađe, pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u garažu u Murskom Središću.

U noći s petka na subotu (13./14. studenoga 2020.) u Murskom Središću, Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelj provalio je u garažu te ukrao građevinska kolica, samohodnu motornu kosilicu i električni cjepač drva.

Materijalna šteta prema izjavi 73-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU / PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Piškorovec – nekoliko osoba osumnjičeno za kaznena djela napada i prisile prema službenoj osobi

U subotu 14. studenoga 2020. godine nešto prije 14 sati, prilikom obilaska naselja Piškorovec, nepoznata osoba bacila je kamen u stražnji dio službenog kombija, kojom prilikom je nastalo oštećenje (udubljenje) na vozilu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja nad 22-godišnjakom vezano uz opisano kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te njegovog uhićenja uz uporabu sredstava prisile (sredstva za vezivanje), nekoliko mještana spomenutog naselja napalo je policijske službenike te ih spriječilo, tj. onemogućilo u dovršenju službene radnje. Ujedno, prilikom izlaska policijskih službenika iz spomenutog naselja, nepoznati počinitelj kamenom je razbio bočno staklo na službenom vozilu.

Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja vezano uz opisana kaznena djela, policijski službenici uhiti su i priveli u policijsku postaju pet osoba u dobi od 22, 23,32 i 43 godine te maloljetnika.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je maloljetnik počinio kaznena djela napada na službenu osobu, prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem pismenog naloga nadležnog državnog odvjetnika maloljetni osumnjičenik pušten je na slobodu.

Ujedno, kriminalističkim istraživanje osnovano se sumnja kako su 23-godišnjak, 32-godišnjak te 43-godišnjakinja počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, dok je 22-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Kriminalistička istraživanja vezano uz opisana kaznena djela te prekršaje narušavanja javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika), nastavljaju se.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 0,67 promila. U nedjelju, 15. studenoga oko 11 sati i 50 minuta u Čakovcu, Preloškoj ulici, u svojstvu „mladog vozača“ skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Dvadeset petogodišnji vozač Astre zbog počinjanja nekoliko prometnih prekršaja kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 23.300 kuna

U subotu, 14. studenoga 2020. godine 45 minuta nakon ponoći u Držimurcu, provodeći represivno-preventivne aktivnosti povodom “Martinja”, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 25-godišnji vozač. Nešto ranije u Turčišću, spomenuti vozač nije postupio prema upućenim znacima policijskih službenika da zaustavi vozilo, već je nastavio vožnju prema Držimurcu.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. Ujedno, nadzorom je utvrđeno kako je 25-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Okrivljenom 25-godišnjaku s područja općine Domašinec, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdani su prekršajni nalozi u kojima je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 23.300 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prometnim prekršajima, 25-godišnjaku će se u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisati 15 negativnih bodova.  

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

U sklopu provođenja represivno-preventivnih aktivnosti povodom “Martinja“, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 14. studenoga 2020. godine od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno šest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– dva prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj;

– iznad 1,5 promila – jedan prekršaj.

– jedan prekršaj uporabe svjetala u prometu;

– četiri tzv. ostala prekršaja.

Ujedno, tijekom provođenja pojačanih mjera utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća koncentracija alkohola od 1,61 promila utvrđena je u 22 sata i 50 minuta u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobil, čakovečkih registarskih oznaka.

Za vrijeme provođenja pojačanih policijskih aktivnosti nisu evidentirane prometne nesreće.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*