Bernarda Topolko sjela u saborsku klupu

STJEPAN KOVAČ: “NEK’ SE KONAČNO I NAŠ GLAS ČUJE”

Umjesto Matije Posavca koji je po drugi puta prepustio mandat zastupnika u Saboru RH, jučer je na konstituirajućoj sjednici u saborske klupe zasjela Bernarda Topolko članica HNS-a, koja je na posljednjim izborima na listi bila rangirana na 13.mjestu. Tako je nakon Štefanije Damjanović, Bernarada druga žena kojoj je Posavec prepustio saborsko mjesto.

Bernarda je članice Odbora za izbor i imenovanja Međimurske županije i dugogodišnji član HNS-a. Suradnik je u OJ financijskih i općih poslova u Županijskoj upravi za ceste Međimurske županije s doktorskim studijem Sveučilišta u Osijeku. Živi u Strahonincu.

14650453_1037310256414540_2477662897414319057_n

Iako je bilo govora da će isto sa svojim mandatom učiniti i Stjepan Kovač te u Sabor poslati zamjenu, to se nije dogodilo. Naime, prema važećem Pravilniku, Stjepan Kovač kao gradonačelnik može obavljati funkciju i saborskog zastupnika, dok županima to nije omogućeno.

Jučer je Stjepan Kovač na svom društvenom profilu za trajanja konstituirajuće sjednice objavio trenutak s događanja u Saboru i napisao rečenicu: “Nek’ se konačno čuje i naš glas“.

(mp)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*