Međimurje Press
Politika i društvo

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ne može se načuditi izjavi sadašnjeg!

RASTE NOGOMETNA EUFORIJA I MEĐU POLITIČARIMA!

Nakon odluke Predsjednika Sabora Jadrokovića kako za vrijeme utakmica hrvatske nogometne reprezentacije Sabor neće raditi, oglasio se i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, koji je rekao kako će se u školama moći gledati utakmice, ako je većina za to. Dodao je, kako će se propušteno gradivo zbog gledanja utakmice morati nadoknaditi.

Ba te riječi na svom FB profilu reagirala je Blaženka Divjak…

“Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta. Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave. Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu.

Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze od samog dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i povrijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu Svjetskog prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja. O tome bismo trebali govoriti učenicima jer je to moralna i etička dilema, koja može naći svoje mjesto u kurikulumu npr. Međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja”, poručila je Divjak.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja