Burna noć i stišana euforija

JE LI IPAK KOALICIJA HRVATSKA RASTE U PREDNOSTI? 

Burna noć za mandate u Saboru, nastavila se i ujutro 9. studenog. Naime, prema svim prognozama, osim što je bilo najava o tijesnim rezultatima, ovoga puta IZLAZNE ANKETE pokazale su se apsolutno točnima.

Iako je HDZ i Domoljubna koalicija slavila “sve u šesnaest” u toj euforiji prednosti od  do 98 mandata, nitko nije pomislio što se može dogoditi tijekom noći. Iako je Kolinda Grabar Kitarović u crnim hlačama i plavom sakou (čime je jasno i indikativno naznačila stranu) čestitala pobjednicima,  jutro je pokazalo rezultat koji nimalo nije išao na ruku Karamarku i ekipi.  Po jutarnjem rezulatu situacija je bila 56:56, isto  kao što su pokazale izlazne ankete. Pribroje li se 3 glas dijaspore, relativni pobjednik je sa 59: 56 mandata ipak Domoljubna koalicija, ali nasuprot toga IDS pridodaje svoja tri glasa Hrvatskoj raste i opet imamo 59:59.

Pat pozicija, u kojoj će sada glavnu ulogu odigrati MOST, prikloniti se jednoj od strana, ili za tri mjeseca ponovno izlazimo na izbore. Faktički sada i Milanović i Karamarko polaze s iste polazne točke, a tko će imati više uspjeha, saznat ćemo vrlo skoro.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*