medjimurjepress@gmail.com

Čačić: “Bio sam branitelj, ali na sjeveru ih nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!?”

Predsjednik Reformista Radimir Čačić danas je na N1 Televiziji rekao da nema smisla “danas biti zarobljenik pojedinaca s tako bolesnim temeljima”. Za Plenkovićevu vladu rekao je da su se programski dogovorili, da su u Vladi spremni biti i da je korektno imati isti odnos prema svim partnerima.

Zastupnik Reformista u Saboru međunacionalne odnose u Hrvatskoj posljednjih 15 godina opisao je kao “katastrofalni povratak s Karamarkom u duboku crnu prošlost” i nešto treptaja ranije u vrijeme mandata premijerke Jadranke Kosor i premijera Zorana Milanovića i Ive Sanadera.

“Ovo što radi Plenković, na puno je kvalitetnijem tl. Ima kvalitetnu podršku Milanovića, a Pupovac je oduvijek razumio o čemu je riječ, ali nije imao sugovornika”, kazao je Čačić.

Smeta izraz “suživot sa Srbima”

“Kakve ima veze ‘suživot’ sa Srbima!? Pa, oni su građani ove zemlje”, istaknuo je da je riječ zapravo o “životu”.

Konačno se osvrnuo i na HOS, ulogu u ratu i ulogu u miru.

“Ja sam, eto, bio branitelj, ja ih na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!? Jedva da smo znali da postoje. Bili su hrabri, mnogi nisu bili ideološki zadojeni, mnogi nisu imali pojma što je ideologija”, rekao je, ali je i naglasio da danas “to treba sankcionirati i jednom zauvijek presjeći”:

“Danas biti zarobljenik takvih skupina, takvih frustriranih pojedinaca, koji stoje na bolesnim temeljima, to nema smisla.”

Izvor: http://hr.n1info.com/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*