Danas se predstavila koalicija “Za naše Međimurje”

“ZA NAŠE MEĐIMURJE”

Ne trebamo niti želimo velike koalicije, jer naša jedina koalicija je koalicija s našim građanima

Na prostoru bivše Vojarne u Čakovcu, kod Međimurskog veleučilišta, kandidat za župana Međimurske županije, ujedno aktualni župan Međimurske županije i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Međimurske županije Matija Posavec, predstavio je svoje kandidate za zamjenike. Prema očekivanju to su dosadašnja zamjenica Sandra Herman (NS-Reformisti) i Josip Grivec (HSLS).

Za objavu koalcije čekalo se odrađivanje posljednje sjednice županijske skupštine i raspisivanje izbora od strane Vlade Republike Hrvatske.

U uvodu predstavljanja kandidat za župana Matija Posavec rekao je:

“Cijeli ovaj mandat bio sam župan svih građanki i građana Međimurja bez obzira na političku ideologiju ili stranački predznak pa tako i sada srcem, energijom, ali najviše, vjerom u uspjeh našeg Međimurja idem po povjerenje za novi mandat. To povjerenje gradim na brojnim susretima s našim građankama i građanima gdje sam vidio i osjetio da to povjerenje postoji, da ljudi prepoznaju sve što smo činili, da prepoznaju naš trud i angažman, sve konkretne rezultate.

Postigli smo veliku većinu onoga što smo i obećali prije četiri godine ali još više onoga što je često puta bilo nevidljivo kada ste osmišljavali strategiju, birali projekte, tražili način gdje ih kandidirati, pripremali projektnu dokumentaciju, lobirali i u konačnici došli do točke na kojoj ponosno mogu reći kako će Međimurje biti najveće gradilište u Hrvatskoj.

Bili smo primjer visoke razine političke kulture, bili smo primjer civilizirane komunikacije, znali smo odrediti prioritete, boriti se za njih pa čak i onda kada nisu postojale velike šanse za njihov uspjeh – prijetnje odlaska institucija iz našeg kraja zamijenili smo da su sve institucije ostale, prijetnje spajanja naše bolnice sa nekim drugim zamijenili smo da ćemo imati najmoderniji sustav zdravstvene zaštite u ovom dijelu Europe, prijetnju potencijalnog ukidanja Međimurja kao županije zamijenili smo da svi, ali baš svi od politike do struke, govore o Međimurju kao primjeru uspješnog funkcioniranja regionalne javne uprave, prijetnju da nismo prihvatili prvotna europska sredstva od 13 milijuna za razvoj bolnice zamijenili smo sa 50 milijuna upravo kvalitetnim projektom a prijetnju ukidanja odjela u bolnici zamijenili smo uvođenjem interventne kardiologije a uskoro i centrima izvrsnosti u drugim odjelima. To samo govori da se radilo vrlo ozbiljno, odgovorno s argumentima, jasnim ciljevima i vizijom kud idemo i gdje želimo biti”-zaključio je Posavec.

Predstavljajući svoje zamjenike, koje je pozvao u svoj tim, naglasio je kako je Sandru Herman zbog dosadašnjeg iskustva, mladosti, energije i odgovornog obavljanja posla, predložio za zamjenicu župana. Za Josipa Griveca koji je jedan od rijetkih načelnika u Hrvatskoj i koji završava svoj 6.mandat na čelnu jedne općine, rekao je da temeljem takvog uspjeha koji je stekao, ne samo politički već i životno, ne mora tome više ništa dodavati.

HNS, NS-Reformisti i HSLS sastavaljaju zajedničku listu za županijsku skupštinu i vjeruju da će riješiti izbore u 1. krugu i na taj način uštedjeti u županijskom proračunu oko milijun kuna.

Kandidat za župana poentirao je riječima: “Vjerujem u ove ljude, vjerujem u tim koji radi odličan posao, vjerujem u našu snagu, naše vrijednosti, tradiciju i ponos, vjerujem u naše Međimurje”!

Sandra Herman izrazila je zadovoljstvo što je opet dobila priliku biti zamjenica župana i kako će svojom voljom, znanjem i energijom, ali i dosadašnjim iskustvom, raditi na dobrobit građana Međimurja.

Josip Grivec  rekao je da se nalazi u super timu i da će korektno obavljati posao zamjenika župana. S ponosom ističem da smo dosada imali najmlađeg župana u Hrvatskoj, a vjerujem i u narednom četverogodišnjem mandatu, a znate zašto? 

Jednostavno, Za naše Međimurje!

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*