Davor Bernardić posjetio Grad Prelog

Nakon što je u četvrtak 6.travnja u Čakovcu podržao koaliciju „Zajedno ZA Međimurje“ i Mladena Novaka za međimurskog župana, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, u pratnji prvog čovjeka međimurskog  SDP-a, posjetio je i Prelog, odakle djelomično vuče korijene. Čelnici i članovi preloškog SDP-a tom su ga prilikom upoznali s problemima koji muče njihove sugrađane te programima koji će omogućiti rješavanje gorućih pitanja u Gradu Prelogu. Bernardić je dao snažnu podršku njihovim prijedlozima i kandidaturi Nenada Igreca za gradonačelnika Grada Preloga.

Zajedno sa svojim domaćinima, Davor Bernardić  obišao je uže središte grada te prostor Dječjeg vrtića „Fijolica“ kojem je nužno potrebna rekonstrukcije i modernizacija, jer više ne zadovoljava ni minimalne standarde za predškolski odgoj.

Ovom prigodom upoznat je i s problemima komunalnog uređenja grada, koji posebno pogađaju stanovnike pojedinih gradskih ulica gdje se predugo čeka na izgradnju kanalizacijske mreže i obnovu kolnika. Bernardić je sa zanimanjem razgledao i prostor budućeg gradskog trga.

Posebna pozornost skrenuta je na sve brojnije odlaske mladih ljudi u inozemstvo, što je najvećim dijelom uzrokovano premalim primanjima ovdašnjih radnika, čija je prosječna plaća i do 25 posto niža nego u ostatku države.

Bernardić je rekao da će se SDP baviti budućnošću, a ne prošlošću, te potvrdio važnost obrazovanja. Istakao je da se upravo Mladen Novak, kao kandidat za župana, zalaže za izjednačavanje međimurskih plaća s državnim prosjekom, odnosno njihov rast  do najmanje 1000 eura. Međimurju, ali i cijeloj Hrvatskoj ne može pomoći propagandna politika koja ne daje rezultate, već ga mogu pokrenuti oni koji se bore za veća prava i plaće radnika, oni koji se zauzimaju za opremanje i modernizaciju vrtića i škola, zapošljavanje mladih, jeftinije vrtiće, obrazovanje dostupno svima pod ravnopravnim uvjetima i usklađeno s potrebama tržišta rada, kao i razvijanje perspektivnih gospodarskih grana s traženim i dobro plaćenim zanimanjima. Zajedništvom i sinergijom županije i svih međimurskih gradova i općina takve se promjene mogu provesti i zajedno možemo izgraditi bolje i uspješnije Međimurje, naglasio je Bernardić.

S Nenadom Igrecom dobro se poznajem još iz dana kada nisam bio predsjednik SDP-a i mogu odgovorno reći da se radi o vrlo marljivom i obrazovanom čovjeku koji je svoju poslovnu karijeru gradio u mnogim gradovima diljem države. Svoje iskustvo znati će kao gradonačelnik primijeniti u vođenju Grada Preloga, u čemu će imati moju osobnu, ali i podršku cijele stranke, istaknuo je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

(SDP Prelog)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*