Dokumentarni film koji konsternira

Nakon dvorane Katoličkog doma i Centar za kulturu u Čakovcu ugostio je dokumentarni film slovenskog autora Krešimira Ljeljaka “HUDA JAMA”. Organizatori prikazivanja večeras su bili HVIDRA JUG Čakovec i RADIO 105 iz Selnice.

Huda Jama je naselje u sastavu općine Laško u Sloveniji. Blizu naselja nalazi se rudnik Huda jama. U sklopu rudnika je Barbarin rov u kojemu je 2009. godine pronađena masovna grobnica.

Huda Jama je jedno od brojnih mjesta na kojima se nalaze žrtve poslijeratnih masovnih ubojstva jugokomunista U rudniku je slovenska državna komisija do kraja 2009. pronašla posmrtne ostatke 726 ubijenih bez prostrijelnih rana, koji su po pretpostavci živi zakopani.

Roman Ljeljak 

Roman Leljak, slovenski publicist i istražitelj Udbinih arhiva iz Slovenije i jedan od rijetkih autora niza knjiga kojima se razobličava djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti pa tako i u ovom potresnom filmu, danas je bio gost na dobro posjećenoj projekciji u Čakovcu.

Pavo Jazvić ispred organizatora HVIDRE JUG  rekao je da je svrha prikazivanja filma u Čakovcu istina o stradanjima Hrvata u drugom svjetskom ratu te godinama poslije njega, dok je Ivan Mezga vlasnik Radija 105 suorganizator, naglasio kako je važno da državotvorci i domoljubi spoznaju istinu o prošlosti i povijesti našeg naroda i da ova promocija ima koristi za cijeli naš kraj.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. Pavo Reply

    Bilo je potresno gledati ovaj film.Već drugi puta ga gledam i svaki puta suze same krenu.

Komentiraj

*