Međimurje Press
Ekologija

1000-ti posjetitelj u Centru Med dvemi vodami u 2021. godini

Tena Turk tisućita posjetiteljica Centra Med dvemi vodami u 2021. godini!

Svetomartinskom atrakcijom, turističkim vlakićem, u Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovec stigli su u petak 4. lipnja veseli i znatiželjni učenici 4.a i 4.b razreda Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

Kroz brvnaru Moj hrast Adam, galerije Mura i Drava provela ih je Sara Srša, urbana šumarka i stručna suradnica za edukaciju, interpretaciju i promidžbu. Osnovnoškolce je upoznala sa zanimljivostima biljnog i životinjskog svijeta međimurskog kraja.

Posjet Centru Med dvemi vodami osobito će pamtiti djevojčica Tena Turk učenica 4.a razreda. Bio je to njezin sretan dan. Izdane su ulaznice i učiteljica Maja Goričanec podijelila ih je učenicima. Na kraju razgleda postava svi su zamoljeni pogledati ulaznicu i opaziti broj, jer jedna od njih je numerirana brojem tisuću.

Začuo se vrisak oduševljenja! Jedanaestogodišnja Tena Turk učenica 4.a razreda OŠ Sveti Martin na Muri u svojim je rukama imala tisućitu ulaznicu izdanu u 2021. godini. Ovogodišnja tisućita posjetiteljica nagrađena je prigodnim poklon paketom Centra Med dvemi vodami i Javne ustanove Međimurska priroda. Vidno uzbuđena i sretna kazala je:

– Jako sam se iznenadila. Sretna sam. Ovdje u Centru sam vidjela razne životinje, njihove slike i filmove. Čula sam zvukove životinja, žabe, sove i drugih ptica. Zanimljivo mi je bilo vidjeti prepariranu žabu. Putovanje je isto bilo lijepo. Vidjeli smo rijeku Muru, šumu i životinje.  

Tena se veseli školskim praznicima, ali i petom razredu u koji kreće ove jeseni.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu uskoro će obilježiti godišnjicu svečanog otvaranja. Svoja vrata javnosti otvorio je 19. lipnja 2020. godine. Tijekom protekle godine dana postao je središte promicanja prirodne baštine Međimurja. U uvjetima stalne potrebe prilagođavanja posjeta i programa epidemiološkim mjerama izazvanih pandemijom koronavirusa s ponosom se bilježi tisućiti posjetitelj u 2021. godini.

Djelatnicima Centra i Javne ustanove Međimurska priroda drago je što je tisućita ovogodišnja ulaznica i prigodna nagrada otišla u ruke djevojčice, jer svakodnevni napori u domeni zaštite prirode usmjereni su na očuvanje prirode upravo za buduće generacije.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja