Međimurje Press
Ekologija

Volonteri uredili školski vrt i voćnjak u PŠ Novo Selo Rok!

U subotu 30.04., u sklopu projekta „Školska banka sjemena za budućnost“, udruga Biovrt je zajedno s partnerskom školom na projektu – Područnom školom Novo Selo Rok organizirala volontersku radnu akciju. Zajedno s školskim osobljem Područne škole N.S.Rok, učenicima i njihovim obiteljima uredili smo postojeći školski vrt i voćnjak te uredili prostor oko nove učionice na otvorenom.

U školski smo voćnjak posadili nove stupaste i patuljaste jabuke, pa tako još više povećali raznolikost voća u našem školskom voćnjaku, a ispod voćaka smo napravili nove gredice na koje smo presadili vrtne jagode. Posadili smo i dodatno ukrasno grmlje u našu živicu za korisne kukce i ptice, dok smo postojeću obrezali i oplijevili.

Nedavno je školsko dvorište bogatije i za učionicu na otvorenom, a u subotu su volonteri oko učionice navozili i poravnali zemlju te ju tako pripremili za izvođenje nastave na otvorenom.

Također, naš je školski vrt bogatiji za nekoliko sorti povrća i začinskog te ljekovitog bilja, a koje smo dobili od obitelji učenika na čuvanje u našem školskom vrtu. Sve to smo posadili i posijali u subotu.

Hvala svima na zajedničkom druženju i stvaranju u okolišu škole, školski vrt i ostali sadržaj u okolišu škole koji smo svi zajedno napravili stoje na ponos cijele lokalne zajednice, a edukativni sadržaji koje stvaramo u njima odgajati će o životu u skladu s prirodom i ove i buduće generacije škole.

Silvija Kolar-Fodor

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja