Ekstremna sreća-pasti u nesvijest

Na internetu su se pojavile video snimke učenika zagrebačke I. Ekonomske škole i škole Nikole Tesle koji padaju u nesvijest radi smanjenog dovoda kisika u mozak. SwoonChallenge, kako ga nazivaju akteri iz navedenih škola je kada jedna osoba u čučnju užurbano diše, nakon čega se ustane te prisloni na zid. U tom trenutku druga osoba rukama pritišće vaša prsa što dovodi do padanja u nesvijest, a dvojici iz video priloga to je i uspjelo, piše portal Srednja.hr.

Momci iz navedenih škola zabavljaju se tako da se međusobno guše, a dio razred gleda uz popratne zvukove smijeha i upaljene mobitele.

Prema nekoliko rječnika, Swoon je padanje u nesvijest, a u modernijem smislu nema tu konotaciju nego se opisuje kao osjećaj ekstremne sreće. U hrvatskoj školskoj terminologiji riječ je o namjernom padanju u nesvijest kada vas netko guši.

 SwoonChallenge je očito orginalan hrvatski proizvod koji jasno dočarava sliku mladeži u ovoj zemlji. Dečki su nakon hvaljenja po društvenim mrežama ipak otkriveni pa ih čeka primjerena kazna i suočavanje s roditeljima.
/JL/

Video je u međuvremenu skinut s YouTubea jer je njegov sadržaj neprimjeren

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*