Sa HDZ-om nisam razgovarao o bilo kakvoj suradnji ili koaliciji u županijskoj Skupštini

Župan Matija Posavec danas je nakon svojeg obrazloženja ostavke na funkcije u nacionalnom HNS-u odgovarao i na pitanja novinara.

Hoćete li ostati i dalje predsjednik HNS-a županijske organizacije?

To ću odlučiti kada riješimo sve birokratske formalnosti, jer imamo veći broj načelnika, vijećnika u Međimurju. Mojoj poziciji u HNS-u Međimurja koliko znam, nije bilo većih zamjerka. Tu ću ostati i raditi.

Da li ćete imati većinu kod formiranja novog saziva Međimurske županije?

Bit će sve u redu. Skupština je za dva tjedna ima vremena za razgovore. Imati ćemo stabilnu većinu. Rekao sam prije tjedan dana da je najjača županijska lista koju sam dobio, druga je lista SDP-a i upravo transparentno i odgovorno na temelju rezultata izbora sam ponudio kolegama iz SDP-a suradnju u  županijskoj Skupštini i mjesto predsjednika Skupštine. Oni su se o tome očitovali na neki čudan način s obzirom da smo o tome razgovarali protekla tri tjedna.

Ostaje vam onda samo HDZ za podršku većine?

Ne ostaje jedino HDZ. Županijsku Skupštinu čine i druge političke stranke njih je preko 10. Postoje opcije koje će čak podržavati odluke makar nisu u vlasti. Moramo prvo konstituirati Skupštinu, izabrati predsjednika, potpredsjednike, imenovati radna tijela, a prva radna Skupština bit će dva i pol tjedna iza toga, dakle sredinom srpnja.

Možete li potvrditi ili negirati razgovore s HDZ-om?

Sa HDZ-om nisam razgovarao o bilo kakvoj suradnji ili koaliciji u županijskoj Skupštini.

Koliko je članova izašlo iz HNS-a?

Gotovo neznatno, njih 20-tak, što je zanemarivo na 2500 članova. Imali smo nekoliko sastanaka, nema nikakvih ostalih izlazaka ni pojedinaca ni organizacija.

Hoće li Plenkovićeva Vlada sada nakon vašeg izlaska iz HNS-a onemogućiti kapitalne projekte vezane za Međimurje?

Imam 4 godine iskustva u postavljanju prema Vladi. Stvorena je dobra percepcija o Međimurju, bez obzira na stranačke boje. Za projekte u ovom novom četverogodišnjem mandatu itekako ćemo lobirati, a svakako među većima je željeznička pruga tj. vlakom Čakovec –Zagreb za 50 minuta, isto tako predložiti ćemo Zakon o povećanju plaća, tu su i cestovne zaobilaznice na kojima ćemo maksimalno raditi.

(mp)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*