medjimurjepress@gmail.com

Hoće li država podmiriti dug?

Danas su radnici tvrtke MEISO d. d. iz Goričana i njihovi predstavnici Đurđa Hegedušić predsjednica radničkog vijeća, Terezija Zadravec podpredsjednica radničkog vijeća i predsjednik sindikata Franjo Kiš uz podršku stranke Slobodne Hrvatske i udruge Ovršni ustanak bili u Saboru, gdje su razgovarali i svoj problem iznijeli saborskim zastupnicima Marinu Škilboli, Bernardici TopolkoTomislavu Žagaru.

Iznijeli su svoju agoniju koja traje od 2016., a vrhunac je bio 31.05.2019 kada je direktorici Snježani Dominić istekao mandat a vlasnik CERP tj. država joj isti ne želi produžiti iako je firmu vodila bez državne potpore 10 godina.

Bivša HDZ – ova uprava napravila je dug koji sada sa kamatama iznosi oko 19 milijuna kuna. Direktorica Dominić uspješno je vodila firmu koju je preuzela u dugovima i osovila je na noge. Sada kada su pronašli strateškog partnera koji u svom pismu namjere izražava da želi firmu preuzeti sa svim radnicima i direktoricom Dominić na čelu, država joj ne produžava mandat već ministar Darko Horvat pronalazi svoje riješenje da se opet postavi HDZ-ova uprava i makne direktoricu, a radnici ostanu.

Radnici su uz svoju direktoricu i žele da ih ona nastavi voditi, jer ne  vjeruju politici nego struci. Ne žele da tvornica Meiso postane Uljanik, MTČ, GK Međimurje, koje je politika HDZ-a uništila. Imaju podršku Međimurskog župana Matije Posavca koji danas tu agoniju iznosi pred Plenkovićem na sjednici Vlade sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Zadru. Također u ponedjeljak će zastupnici koji su saslušali radnike iznijeti tu agoniju u Saboru. Željko Glasnović danas je u Saboru postavio pitanje šta je sa firmom Meiso iz Goričana, na što mu je saborska zastupnica Sunčana Glavak odgovorila da je u CERP – u izabran novi direktor i da će u utorak doći na posao te da će država dati potporu od 2 milijuna kuna za dokapitalizaciju. A do sada se nisu ni pitali kako firma posluje bez pomoći države.

Radnici Meiso zajedno sa strankom Slobodna Hrvatska i udrugom Ovršni ustanak spremni su za daljnju borbu kako bi spriječili rasprodaju i uništavanje svoje tvornice.

Nema predaje jer s nama nema kompromisa.
Udruga Ovršni ustanak, Slobodna Hrvatska

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*