Imamo Hrvatsku

Mala zemlja, velikih eksperimenata. Ili, kako je rekla prilikom inaguiranja predsjednica, Hrvatska će biti najbogatija europska zemlja. I bi bogata. Toliko pljunute love  jednoj nogometnoj Federaciji, ne bi izdržale ni daleko veće države. A pravo bogatstvo tek je slijedilo u lažima, sada već rasformirane Domoljubne koalicijske Vlade.

Med i mlijeko tada nisu još ni potekli, a Savska je ostala bez svog namjenskog šatora, manipuliralo se svime i svačime samo da se dođe na vlast. Stručnjaci iz Kanade, svi redom dobročinitelji Hrvatske, još su jednom pokazali istinska svojstva domoljublja. Reformirali su sve što im je došlo pod ruku. Što tek reći o Domagoju Miloševiću glavnom tajniku HDZ-a, koji je u nekoliko tjedana postao istinski rekorder laži u prebrojavanju saborskih zastupnika. Sve za Karamarka i njegove ideje.

Danas je glavna sportska grana tko će u HDZ-u više po kome pljuvati. Istih onih koji su rame uz rame obećavali brda i doline. Ali i onih koji sada pljuju po HDZ-u, kako kaže Jadranka Kosor. Izgubljeno je u nepovrat 7 mjeseci života onih koji su od Domoljubne koalicije očekivali pomake u svojim životima. Dobili su frišku figu, uz nova obećanja kako tek sad slijediti, nakon novih izbora, njihov njemački gospodarski program.

To se valjda može popušiti u podjeljenoj Hrvatskoj na sjever i jug u kojem južnjaci po defaultu daju glas desnima. Čuli smo proteklih dana, samo da Milanović ne dođe na vlast. Strah od tog čovjeka zaista je nevjerojatan. A on u saborskim klupama pa i ministarskim mjestima ima  itekako putra na glavi, praveći se da ne čuje glas naroda.

Hrvatska kronično boluje od nesposobnih političara, karijerista koji se pod svaku cijenu žele domoći vlasti. Ta hiperprodukcija krojitelja politike već 26 godina uzima maha. Cijena je previsoka. Odnarođeni od naroda, sa debelim inozemnim računima, uvjeravaju nas u domoljublje. S rukom na srcu ili figom u džepu, svejedno je, unazađuju pristojan život građana. Kradu i najsitniju lipu penzionerima, kradu zdravlje, kradu nam djelove života koje nikada nećemo nadoknaditi.

Imamo Hrvatsku koja je stvorena samo za njih. Najbogatiju zemlju u Europi. O tempora o mores, predsjednice!

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*