Međimurje Press
Politika i društvo

Inicijativa „67 je previše“ nastavlja s prikupljanjem potpisa u Međimurju!

Aktivisti i volonteri građansko-sindikalne inicijative „67 je previše“ iz Međimurske županije  na središnjem čakovečkom trgu i diljem Međimurja nastavljaju prikupljali potpise za raspisivanje referenduma kojim bi se promijenili uvjeti odlaska u mirovinu, ističu iz koordinacijskog odbora inicijative za Međimursku županiju.

Na polovici predviđenog roka za prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv mirovinske reforme Savo Šmitran, koordinator inicijative »67 je previše»  za Međimursku županiju istaknuo je u subotu kako usprkos lošim vremenskim uvjetima građani dolaze na štandove inicijative i svojim potpisom daju podršku raspisivanju referenduma. „Odaziv građana je više nego dobar“, napomenu je Savo Šmitran, te uputio slijedeću zahvalu: „Hvala svima na velikoj podršci koju dobivamo diljem Međimurja, od starih i mladih, zaposlenih i nezaposlenih, lijevih i desnih, sjevernih i južnih…“

Vrijeme nam ovih dana nije naklonjeno. Zato još jednom posebna zahvala svim našim vrijednim aktivistima i volonterima koji i po ovakvim prilikama pokušavaju biti što bliže svima vama koji želite podržati naše zahtjeve ❤️.
Stoga, neka vam ne bude teško zaustaviti se na trenutak i dati svoj potpis za referendum. Treba vam minuta vremena, čitko tiskanim slovima upisano ime i prezime, OIB i potpis i to je sve. Mali trud za važan cilj – naglašavaju iz koordinacijskog odbora inicijative „67 je previše“ za Međimursku županiju.

Sindikati traže da se granica za odlazak u starosnu mirovinu vrati na 65 godina, dob za stjecanje prava na prijevremenu mirovinu bude 60 godina, a penalizacija zbog prijevremene mirovine smanji s 0,3 na 0,2 posto.

(Cvetan Kovač)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja