Ispred Županijske bolnice Čakovec MDS održao konferenciju za novinare

STATUS ŽUPANIJSKE BOLNICE ČAKOVEC

MDS je protiv nepravednog i neravnopravnog odnosa prema Međimurju i naziva ga diskriminirajućim  i ponižavajućim te pozivamo ministra zdravlja Daria Nakića da se drži Ustava i Zakona koji garantiraju pravo na jednakost svih uz pravo na regionalnu samoupravu koje se ostvaruje kroz županije.

Rečeno je to danas ispred Županijske bolnice Čakovec na kojoj su pred novinarima govorili članovi MDS-a na čelu s predsjednikom Željkom Pavlicom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MDS-ovci ispred porte Županijske bolnice Čakovec protive se prijedlogu ministra Nakića

Ministar Nakić je naime rekao, kako će racionalizirati i reorganizirati bolnički sustav.  Najavio je, između ostalog, i formiranje regionalnih bolnica koje bi bile organizirane sukladno položaju – po jedna u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Splitu, a dvije u Zagrebu. Uz dvije subregionalne bolnice koje bi bile u Puli i Dubrovniku.

MDS se protivi ovom prijedlogu ministra Nakića, jer bi njime Županijska bolnica Čakovec izgubila sadašnji  – regionalni status, čime bi se dovelo u pitanje opseg i razina usluga međimurskim pacijentima u njihovoj bolnici. 

MEĐIMURCIMA PREDSTOJI  STATUS NAJNIŽIH MEDICINSKIH USLUGA

Izuzetno smo zabrinuti, jer se želi formirati regionalna bolnica u Varaždinu. Postavlja se logično pitanje kakave bi usluge i djelatnosti bolničkog lječenja ostale u čakovcu? Naša bolnica bi postala Opća bolnica s najnižim uslugama zdravstvene zaštite, a Međimurci to nisu zaslužili. O ovoj bolnici Međimurci skrbe od 1874.godine. Velika sredstva su ulagana, izgrađena je samodoprinosom, dopsinosa, kredita i svi su se trudili da s eštvo više djelatnosti obalja u njoj i na što višoj razini. Pred nama je sad jedan veliki upitnik. Stav je MDS-a da ministar što prije odustane od takvog prijedloga!!!

Na pitanje novinara kako MDS reagira na šutnju ostalih stranaka vezano uz ovu problematiku, Željko Pavlic je odgovorio:

“Pozivamo i ostale stanke da se oglase i da pokažemo jedinstvo.  Tu se pozivamo na Deklaraciju o jedinstvenosti Međimurske županije. Primjer je i nedavni protest protiv ukidanja mreža timova Hitne medicinske pomoći, kada je prikupljeno čak 15.000 potpisa. U slučaju da učinci ministra Nakića postanu veriicirani, imamo metode kojima ćemo općom mobilizacijom prepriječiti takav naum.

(rd)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                             Traži se jedinstvo ostalih političkih stranaka u Međimurju

 

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*