Međimurje Press
Izbori 2021 Političke stranke

Aktualni župan danas predao kandidaturu za lokalne izbore!

Župan Matija Posavec, u četvrtak, 29. travnja 2021., Županijskom izbornom povjerenstvu predati kandidaturu za predstojeće lokalne izbore.

Nakon tog čina ispred zgrade Međimurske županije u 14 sati održao je press konferenciju uz suradnike Josipa Griveca, Nenada Hrnilovića, Stjepan Ćuraja, Miranda Mrsića i Marinu Horvat i Ljerku Cividini.

Preko 6.000 potpisa skupljeno je usprkos epidemiološkim mjerama, što samo potvrđuje i dobar rezultata na lokalnim izborima. Što se tiče podrške, riječ  je o centrističkim strankama s kojima surađujem u nekoliko izbornih ciklusa od 2009. godine i to su stranke s kojima ću uz kontinuitet i čistoću politike graditi jednu modernu, pristojnu, građansku, umjerenu centrističku politiku, sa ljudima u prvom planu. Moja kampanja bit će mojih četiri godine rada. A napravilo se puno i o tome ne treba govoriti, svi to vide. Nastavljano graditi naše Međimurje, naš kraj kao zelenu oazu u srcu Europe, poticati izvrsnost u obrazovanju i stvarati uvjete za razvoj gospodarstva i poljoprivrede. Neću obećavati ništa osim da ćemo funkcionirati u 4 godine. Prva poruka je da ćemo privlačiti Europska sredstva koja će biti izdašnija više nego ikada, a izvorni Proračun koristiti za naše građane kroz brojne potpore. Što se tiče liste za županijsku Skupštinu, osobito sam ponosan jer šaljemo nekoliko važnih poruka. Na listi imamo 8 osoba koji su bili načelnici općina koji znaju kako funkcionira lokalna samouprava. Tu je i dvoje vrhunskih liječnika i nekoliko zdravstvenih djelatnika koji će voditi razvoj našeg zdravstvenog sustava. Na listi su ljudi iz obrazovanja, poduzetništva, poljoprivrede i umirovljenika. Podršku daje i predsjednik koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i dobitnik najviše nagrade u vatrogastvu. Kako svaka lista za Skupštinu može dobiti i dopunskog vijećnika iz redova nacionalnih manjina, ponosan sam da je podršku listi dala i mlada dama Marina Horvat iz Orehovice uspješna studentica pravnog fakulteta u Zagrebu, angažirana u Hrvatskoj vojsci. Vjerujem da će još romska nacionalna manjina dati podršku kako bi suživot u Međimurju bio što kvalitetniji.

Kandidat za zamjenika župana Josip Grivec istaknuo je da će nastaviti raditi s Matijom bez stranačkih i osobnih interesa koji trebaju biti u drugom planu, već prije svega Međimurke i Međimurci. Nenad Hranilović naglasio je kako je HNS godinama bio u izvršnoj vlasti u Međimurskoj županiji pa će tako u narednom periodu nastaviti u istom smjeru s kolalicijskim partnerima.

Stjepan Ćuraj je rekao kako se HNS okreće sposobnim ljudima, kao i u Dubrovniku Vlahušiću, u Varaždinu povratniku Habušu, tako i Posavcu u Međimurju. Matija je sposoban, mlad političar s iskustvom koji jamči sigurnost građanima Međimurske županije. Mirando Mrsić rekao je kako je važno da surađuju centrističke stanke. Međimurje je perjanica Hrvatske i ono što je župan napravio u proteklih 8 godina, daje mu pravo da nastaviti i narednih četiri. Mi kao Demokrati mu pružamo punu podršku. Naveo je i iskorak ove koalicije koja za gradonačelnicu i njenu zamjenicu kandidira i dvije žene.

Marina Horvat naznačila je kako su Romi dio Međimurja. Kako je rekla njena fokus bit će inkluzija romskog stanovništva u međimursko društvo. Rekla je da je iz Orehovice, koja je međusobnim kvalitetama i suradnjom osigurala najviše obrazovanih Roma i jedno od boljih romskih naselja u Hrvatskoj.

Stranka Matije Posavca sudjelovati će na lokalnim izborima i u niz općina i gradova diljem Međimurja, a svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike imat će u Čakovcu, Prelogu, Nedelišću, Šenkovcu, Donjem Kraljevcu, Selnici, Goričanu i drugima, koje će biti predstavljeni nakon službenog početka kampanje.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja