medjimurjepress@gmail.com

Andrej Plenković u Čakovcu

Prilikom posjeta Čakovcu i obilaska Starog grada, Andrej Plenković obratio se novinarima, navodeći mnogobrojne projekte koje je njegova Vlada u proteklom razdoblju financirala u Međimurju. No, novinare ti podaci nisu toliko zanimali kao aktualna situacija oko koronavirusa.

Zato niste u izolaciji?

“Vidjeli ste o kakvom je kontaktu riječ, to sam objasnio jučer. Da je bio takav kontakt koji bi se kvalificirao kao bliski kontakt, onda bih sigurno slijedio preporuke epidemiologa, a ne nadriliječnika iz oporbe koji imaju politički interes da stavljaju u eter ono što vi mene sada pitate”, kazao je premijer Plenković kao odgovor na pitanje koje se ticalo njegova kontakta s tenisačem Novakom Đokovićem na teniskom turniru Adria Tour koji je organiziran u Zadru. Đoković je, kao i nekoliko drugih sudionika turnira, pozitivan na koronavirus.

Na pitanje hoće li mu to sve naštetiti odgovara: “Neće. Ljudi su ozbiljni i dobro vide tko što radi.”

Hoće li se ponovo testirati? “Ako bude potrebe, ali ne vidim potrebu”, kazao je premijer Plenković.

Kampanja HDZ-a već prilagođena pandemiji

Dodaje kako je predizborna kampanja HDZ-a već prilagođena okolnostima pandemije koronavirusa te kako nema potrebe za daljnjom prilagodbom.

“Cijela kampanje je već prilagođena. Mi normalno nastavljamo naše aktivnosti bez ikakvih problema. Kao što vidite, velikih skupova nema. Obilazimo cijelu Hrvatsku, ne samo ja kao predsjednik stranke, nego i naši kandidati na listama”, kazao je.

Odluku o granicama danas će objaviti Stožer, a on ne želi prejudicirati njihovu odluku kazao je i dodao kako ne postoji mogućnost odgode izbora.

Nema odgode izbora

“Ne postoji mogućnost odgode izbora. Mi smo tu prije svega radi građana. Naša Vlada je – i to odgovorno tvrdim – pobijedila Covid u prvom valu. I to smo napravili tako da smo danas među tri zemlje EU-a s najmanje novozaraženih i aktivnih slučajeva. Ako Francuska koja ima drugi krug lokalnih izbora održava svoje izbore 28. lipnja, sada za koji dan, a ima po danu više od 500 novih slučajeva. Ta tema je sasvim u okvirima i puno bolja nego primjerice u toj zemlji”, kazao je premijer.

Na pitanje jesu li, primjerice, napisi u stranim medijima kako premijer ne želi u samoizolaciju štetni po Hrvatsku kaže: “Nisu štetni za Hrvatsku jer je ta informacija neistinita. Mi smo se ponašali odgovorno sve ovo vrijeme, a tako se ponašamo i sada”, kaže premijer i dodaje kako definicija o tome kako kontakt kraći od 15 minuta nije bliski cijelo vrijeme stoji na stranicama HZJZ-a.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*