Međimurje Press
Izbori 2021 Političke stranke

Goran Gotal: Pomognimo našim starijim Međimurkama i Međimurcima!

Naši stariji bili su tu za nas kada smo bili ranjivi, sada je vrijeme da mi budemo tu za njih

Kaže se da je neko društvo onoliko humano koliko je pažljivo prema svojem najranjivijem članu. To vrijedi i za naše Međimurje. Prosječni međimurski umirovljenik proveo je svoj radni vijek iscrpljujući se na poljoprivrednim radovima u Međimurju ili radeći pretežito fizičke poslove u Austriji i Njemačkoj. Naši su umirovljenici svoje skromne mirovine itekako zaradili. Te mirovine su premale, a dobrobit i dostojanstvo ijednog umirovljenika nikad ne može i ne smije ovisiti samo o njegovoj mirovini.

Nije tajna da Županija gotovo uopće ne brine za međimurske umirovljenike. Tu i tamo se pokoji političar sjeti naših umirovljenika pred izbore, nudeći im nekakve ponižavajuće bonove.

Ono za što se borim jest iskrena, hrabra, opsežna i dugoročna pomoć Međimurkama i Međimurcima starije životne dobi.

Stoga pred vas izlazim sa sljedećim politikama koje ću u svojem mandatu realizirati:

Uvest ću godišnji dodatak od 500 kuna na mirovine ispod 2000 kn. 

Više od 10 000 naših Međimurki i Međimuraca prioritet su ove politike. Kao i u slučaju besplatnog školskog obroka za djecu koji predlažem, „trošak“ ovog rješenja kreće se oko 5 milijuna kn, no odbijam to smatrati troškom i smatram to ulaganjem u ljude. Sredstava itekako ima, samo se trenutno rasipaju na sve i svašta. Stavit ću naglasak na ljude kao apsolutni prioritet, a o ostalome možemo razgovarati.

Osnažit ću zdravstvenu skrb i učiniti vam ju dostupnijom. 

Uvođenje specijalističkih i dijagnostičkih pretraga bliže vašem domu, nabava digitalnih rendgena i ultrazvuka za ambulante u Kotoribi, Prelogu, Štrigovi, Murskome Središću i drugim mjestima kako bismo vam olakšali situaciju; doktor specijalist tada očitava nalaze u Županijskoj bolnici Čakovec, ne morate putovati u Čakovec na pregled i sl.

Uvest ću subvencioniranje smještaja u javnim i privatnim domovima za starije i nemoćne.

Ovo je bolna tema o kojoj moji protukandidati odbijaju govoriti, a o njoj moramo govoriti. Prioritet mi je usluga koju korisnik dobiva – ona mora biti besprijekorna, a cjenovno dostupna. Županija tu itekako može pomoći te mora pomoći, kako sufinanciranjem, tako i autoritetom. I pomoći će.

Uvest ću punu funkcionalnost HZMO Čakovec, ne smijemo ovisiti o HZMO Varaždin.

Područni ured u Čakovcu jedini u Hrvatskoj nije u punoj „funkciji“, a vas se za niz stvari gnjavi odlascima u HZMO Varaždin ili ovisimo o referentima u Varaždinu. To ću promijeniti.

Snažno ću podržavati rad svih udruga međimurskih umirovljenika.

Svaka Međimurka i svaki Međimurec ima pravo mijenjati svoje Međimurje nabolje, neovisno o svojoj dobi. Glas međimurskih umirovljenika mora jačati. U tome ću pomoći.

Zdravo društvo iskreni je i skladni savez svih generacija tog društva. Naše Međimurje živi kroz sve međimurske generacije! Kako uvijek moramo biti tu za međimursku djecu, tako uvijek moramo biti tu i za naše starije Međimurke i Međimurce. Jer oni su bili tu za nas. 

 Moje Međimurke, moji Međimurci, 16.5.2021. Vreme je!


Goran Gotal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja