medjimurjepress@gmail.com

Je li crvena boja dosta jaka da prikrije korupciju?

Nakon jučerašnje margine, danas ponovno Priopćenje iz HDZ-a Međimurske županije…

Kada netko, tko zapravo ništa ne daje za Međimurje, tko je u godinama na vlasti zaboravio na Međimurje, čiji kandidati obmanjuju javnost i ulaze na liste, a ne usude se otići iz sigurnih fotelja i uhvatiti se u koštac s pravim problemima, izleti i prije vremena plakatima sa velikim natpisima Hrvatska bez korupcije, a s druge strane sinonim su za uhljebljivanje i korupciju, onda ova kampanja zapravo i prije vremena nema smisla.

Uopće, upitno je da li je kažnjivo da se prije početka izborne kampanje stavljaju plakati Čakovcem i Međimurjem. Mada kada se zna tko je sve na listi te koalicije (kompletan Grad Čakovec i njihova turistička zajednica), sve se smije. Ali, recimo gradonačelnici Preloga i Murskog Središća nisu uzeli takve ovlasti i tamo plakata i billboarda nema. Dobro, da se našalimo, tamo bi njihova komunalna poduzeća to dobro i naplatila.

Dakle, kada se protiv korupcije bori Matija Posavec, to međimurski čovjek lako prožvače. Jer Matija je svugdje, uvijek je netko iz njegove PR službe blizu, priopćenja su redovita, u sve se razumije. I ne daj Bože da bi on nekoga zaposlio preko veze, skrivao nešto u bolnici, branio tu i tamo kojeg ravnatelja koji nije dorastao svojem poslu, ne smijemo ni pomisliti da Međimurska županija ima minus na računu (usput, ne bi bilo loše skloniti se u Zagreb pa neka netko drugi čisti sve ono loše što se nakupilo u županiji). Nije Matija kriv niti što se kasni sa obnovom Starog grada u Čakovcu, ne može on utjecati, na svog donedavno neprijatelja, a sada kolegu sa crvene liste, što će se nadvožnjak vjerojatno obnoviti nakon izgradnje Pelješkog mosta, a bome ne može on biti kriv za ništa. Pa on je najbolji župan na svijetu!

Ali, kada se na listi nađe Mladen Novak, sadašnji, bivši ili budući šef vodeće stranke u Međimurju ove koalicije i kaže da će se boriti protiv korupcije, e to je već ludilo. Hej, pa to je čovjek koji je na zadnjem sjedištu auta, iz države u državu, vozio sedamdesetak tisuća eura. U kešu. Pa nije to neka lova. Osim za naše antikorupcijske dečke. Priča ima zanimljiv kraj. Naime, njegova je stranka pokrenula stegovni postupak protiv njega, jer je kažnjen sa više od 1,3 milijuna kuna od strane Porezne uprave za nepravilnosti u poslovanju njega i njegove tvrtke. Da smo si jasni, netko će odmah reći, HDZ – ovci i njihove tvrtke su na listama dužnika. Ali ovdje se ne radi o poreznom dugu, već o kazni. Za nepravilnosti ili za korupciju? Ali nema veze, crvena je boja jaka, poruka je jasna: Hrvatska bez korupcije! Pa makar i sa takvim ljudima na listi!

PREDSJEDNIK HDZ MŽ: DARKO HORVAT, v.r.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*