medjimurjepress@gmail.com

Koalicijska lista u Općini Selnica za zajedništvo

Lista koalicije Narodne Stranke Reformista i Hrvatske Seljačke Stranke u Općini Selnica

Pitali smo načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića kojim se kriterijima vodio kod odbira kandidata za verificirane kandidacijske liste u koaliciji Reformista i HSS-a?

VIČEVIĆ: Lista za vijeće Općine Selnica lista je mladosti i iskustva. Uz načelnika i zamjenicu načelnika, slijede Ivan Levačić i Miljenko Vrančić predsjednici ogranaka, zatim dvije studentice Ivana Novak i Mihaela Kočila, a među njima dosadašnji vijećnici Josip Bogdan, uvijek s konkretnim prijedlozima (uspostava odnosa s Gradom Mursko Središće). Na listi je i Dragutin Bohnec, začetnik ideje selničkih mažoretkinja koja se u kratko vrijeme pretvorila u stvarnost kao sastavni dio novoosnovanog KUD-a. Slijedi Smiljana Fajfer djelatnica uspješnog poduzeća EDTMayer, iskusni vijećnik uvijek s konkretnim pitanjima Mijo Kocijan, Nevenka Oletić tajnica kud-a i članica DVD-a Selnica, Ivan Bestijanić dugodišnji vijećnik i na kraju vrijedna i uvijek dostupna pomoći Mihaela Novak članica DVD-a Selnica i KUD-a.

Postoji li neki dogovor ili uvjeti o redoslijedu na listi?

VIČEVIĆ: Želim svakako napomenuti da REDOSLIJED NA LISTI nije bitan, jer smo se usuglasili da će se kroz mandat vijećnici rotirati tako da svi imaju priliku osjetiti časnu dužnost općinskog vijećnika.

Podržavaju vas i druge stranke od HDZ-a do HNS-a i HSLS-a?

VIČEVIĆ: U koalicijskom sporazumu NSR-HSS jasno su naznačeni naši partneri iz HDZ-a i HSLS-a, a u tom smjeru išli smo i u sastavljanju lista mjesnih odbora pa je tako u Merhatovcu i Donjem Koncovčaku listu sastavio HDZ sa već poznatim ljudima, Dragutinom Debelcom i Ivanom Perčićem.

Mjesni odbori?

VIČEVIĆ: Ostalih 6 mjesnih odbora pokrile su liste koalicije NSR-HSS. Bukovec Klaudija Bistrović koja je odradila korektan posao u prethodnom mandatu. Praporčan Antun Škvorc. Zaveščak Josip Novak koji iako nije bio član MO-a rado je pomagao i odradio niz stvari za Zaveščak i općinu. Plešivica Ivan Bistrović , konačno zajedno s općinom pokrenuo projekt doma u Plešivici koji je u izradi,a općina je na sebe preuzela i dovod voda Međimurskih voda s gornje strane, Selnica koju listu vodi Branko Panić nezaobilazni dio ekipe. Na kraju Zebanec i Miljenko Vrančić koji se već dokazao (iako nije bio predsjednik MO Zebanec) da je osobna komunikacija s mještanima najvažnija za rješavanje problema u mjesnom odboru.
Na zadnjem vijeću već je usuglašeno kako se MO-i još više moraju uključiti u život općine i kako će u novom sazivu uvijek biti pozvani na sjednice vijeća.

Postoje realni izgledi da uđete u županijsku Skupštinu?

VIČEVIĆ: Dosadašnji župan postavio me na 10.mjesto što vodi u Skupštinu Međimurske županije, potvrdivši time da cijeni moj dosadašnji rad i općinu koju vodim.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*