Međimurje Press
Izbori 2021

Led probio Veljko Kajtazi

Kandidature za parlamentarne izbore

Šesti dan po raspisivanju predaja lista za parlamentarne izbore led je probio Veljko Kajtazi iza kojeg stoji Savez Roma u Hrvatskoj „Kali Sara“.

Kajtazi će po četvrti put pokušati izboriti mandat saborskog zastupnika 12 nacionalnih manjina (austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske). O protukandidatima, tvrdi, ne razmišlja, ne odgovara izravno na pitanje vjeruje li da će upravo on ponovno zastupati 12 manjina.

Savez, koji me je predložio, očekuje da ću dobiti minimalno 80 posto glasova birača, kaže Kajtazi i ističe kako su ga romska zajednica i Savez prepoznali kao „jedinog i najboljeg kandidata za rješavanje pitanja romske zajednice“. U ovih devet godina jako je puno učinjeno, možda ne dovoljno, ali sigurno najviše što se moglo učiniti i po pitanju obrazovanja, stanovanja, zapošljavanja Roma, naglašava, te ističe kako o protukandidatima ne razmišlja i ne priča.

„Sunarodnjacima ništa ne obećavam  osim teškog rada kakav je bio i proteklih devet godina“, izjavio je Kajtazi, navodeći da je u osvajanju prvog mandata imao 24 protukandidata,  u osvajanju drugog 16 do 18, a trećeg njih osam.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja