Međimurje Press
Izbori 2021

Podrška stranci MOŽEMO glumice Jane Fonda

Nagrađivana američka glumica Jane Fonda u video poruci podržala je platformu Možemo! na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

Američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz svog doma u Atlanti video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenu oko platforme Možemo!

“Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata … Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje … Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3″, izjavila je Fonda u svojoj video poruci.

Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.

Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje … Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3”, izjavila je Fonda u svojoj video poruci.

Izvor:

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja