Predstavljeni kandidati HDZ i HRASTA za zamjenike gradonačelnika

U prostorijama HDZ-a danas je GO HDZ Grada Čakovca na čelu s Aleksandrom Makovcem predstavio kandidate na funkcijama za zamjenike gradonačelnika Čakovca. Zajedno su prezentirali svoje programe i nešto rekli o sebi.

Bruno Matotek mag.theol. trenutno radi kao ravnatelj OŠ Pribislavec. Rođen je 1978.g. u Čakovcu i predsjednik je gradskog ogranka stranke HRAST-a. Završio je Filozovsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. U posljednjem sazivu Gradskog vijeća Čakovca obnašao je funkciju vijećnika.

U svom programu apostrofirao je posebno školstvo i sport. Naglasio je važnost uvođenja jednosmjenske nastave u čakovečke škole, osiguravanje produženog boravka, a uz besplatne udžbenike uvesti i besplatne tople obroke za sve učenike. Infrastrukturno, što hitnije izgraditi nove školske prostore Centru za odgoj i obrazovanje te time proširiti psotojeći prostor III. OŠ Čakovec i prijeći na jednosmjensku nastavu. Prostor I.OŠ rasteretiti izgradnjom IV.OŠ, čime bi svi učenici u gradskom središtu imali mogućnosti pohađanja jednosmjenske nastave.

Vezano uz sport rekao je, da zabrinjava činjenica da smo izgradili nove dvorane, a ni jedna ne udovoljava kriterijima visoke razine natjecanja pa tako čakovečki prvoligaški ženski rukometni klub službene utakmice mora igrati jedino u velikoj i praznoj dvorani Graditeljske škole. Postavlja se pitanje kome je to u interesu? Grad mora sportašima osigurati kvalitetu u infrastrukturi i funkcioniranju. Isto tako kompleks SRC Mladost prilagoditi 21.stoljeću da svojim sadržajima može odgovoriti današnjim standardima u radu s mladima.

Boris Kučanski drugi je zamjenik, rođen je 1977.g. u Sarajevu, srdnju školu završio je u Trstu. Diplomirao je na FOI-u u Varaždinu. U obiteljskoj kući u Orebiću otvorio je objekt turističke namjene “kuća za odmor”.  Od 1996.g. stalno je nastanjen u Čakovcu. Govori Talijanski, Engleski i Slovenski jezik. Otac je 10-godišnjeg sina.

Istaknuo je potrebu puštanja Starog grada u turističku namjenu, izgradnje Gradske sportske dvorane u kojoj bi se odvijali sportski, kulturni, rekreativni i društveni sadržaji, renoviranju “Macanovog doma” i prenamjenu u dvoranu za događaje iz kulture, manje koncerte, komornu glazbu i dječje kazalište.

Na kraju predstavljanja, Aleksandar Makovec iznio je kompleksnu ideju vezanu uz promet. Po njemu,  izgradnje sjeverne zaobilaznice grada nije neophodna, već treba razmisliti o novoj državnoj cesti koja bi išla od Murskog Središća-Čakovca-Nedelišća do Varaždina. Na taj način izmjestio bi se teški tranzitni promet na pravcu sjever-jug.

(R.Dobošić)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*