Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Priopćenje za javnost načelnika Općine Selnica

Kao dosadašnji načelnik Općine Selnica i kandidat za sljedeći mandat izložen sam brojnim neistinitim i uvrjedljivim tvrdnjama glede mog bračnog i obiteljskog statusa.
Osobito su neistinite i zlonamjerne tvrdnje kojima se imputira da sam osuđena osoba za kazneno djelo obiteljskog nasilja.
S tim u svezi, obavještavam zainteresiranu javnost, a osobito moje birače da su navedene tvrdnje netočne i neistinite.
Točno je da smo moja supruga i ja zbog neslaganja naravi i različitih pogleda na društvena zbivanja imali problema u bračnim odnosima zbog kojih je pred Općinskim sudom u Čakovcu vođen postupak za razvod braka koji je okončan sporazumnim razvodom, ako i da su naše bračne nesuglasice bile predmet rasprave pred Prekršajnim odjelom tog suda, koji postupci (i protiv mene i protiv moje supruge) su još u tijeku i nisu pravomoćno okončani.
Shodno iznijetome, skrećem pozornost svim širiteljima i prenositeljima neistinitih i uvrjedljivih tvrdi na presumpciju nevinosti utvrđenu člankom 28. Ustavom Republike Hrvatske prema kojem „svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja“.
Kako sam ja uz svoju kandidaturu za naredni mandat priložio potvrdu nadležnog suda da sam neosuđivana osoba, pozivam manipulatore, širitelje i prenositelje lažnih vijesti da sa svojih informativnih stranica uklone neistinite i lažne tvrdnje te da se ubuduće suzdrže od njihovog širenja i prenošenja, jer ću u protivnom pred nadležnim sudovima i drugim državnim tijelima zatražiti utvrđivanje njihove odgovornosti i njihovo kažnjavanje, sukladno važećim propisima.

U Selnici, 13. svibnja 2021. godine
Načelnik Općine Selnica
Ervin Vičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja