Međimurje Press
Izbori 2021

Restart koalicija za III. izbornu jedinicu predstavila svoj program u Čakovcu

OČEKUJEMO NADMOĆNU POBJEDU I DOSTA MANDATA U 3. IZBORNOJ JEDINICI

Na čelu s kandidatom za premijera Davorom Bernardićem, Restart koalicija danas kasno poslijepodne na Trgu Republike u Čakovcu, predstavila je svoj program s kojim izlazi među birače na Parlamentarnim izborima. Dio tog programa za III. izbornu jedinicu deklarirali su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i župan Međimurske županije Matija Posavec, dok je  Davor Bernardić naznačio glavne crte u  kom pravcu želi da se restarta Hrvatska (video prilog na našoj FB stranici).

Inaće, Bernardić je prije konferencije za novinare posjetio gradilište  sjeverne zaobilaznice Čakovca, kružni tok prema Šenkovcu, obišao je SRC Mladost i novo nogometno igralište s umjetnom travom.

Gradonačelnik Čakovca Kovač u ime domaćinstva pozdravio je sve pristigle kandidate koalicije i naglasio kako je Čakovec grad po mjeri čovjeka i da se nada da će takva biti i Hrvatska nakon 5. srpnja 2020.godine. Najavio je nakon izbora i završetak prvog djela izgradnje sjeverne zaobilaznice,  a koja je krenula s projektima kada je na čelu Vlade bio Zoran Milanović. Čakovec je danas grad, kako je rekao, u kojem se vrijednost investicija mjeri u iznosu preko 100 milijuna kuna.

Slušajući Bernardića proteklih dana mogli smo zaključiti 5 glavnih segmenata Restar koalicije koji nedostaju Hrvatskoj. uvodno je napomenuo župan Međimurske županije Matija Posavec. Prvo, to je konkurentno gospodarstvo upravo kao što se događa u Međimurju. Više izvozimo nego uvozimo, rast zaposlenosti, a pad stope nezaposlenosti na 5,6%, produktivnost puno veća nego u drugim regijama. Drugi segment je digitalna transformacija. Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja uvodi sistem “Županija bez papira” u kojem će se isto tako znati kuda su i koliko i kada usmjereni novci poreznih obveznika. Treći segment je teritorijalni preustroj odnosno reforma javne uprave. U Međimurskoj županiji u javnom sektoru radi ukupno 4% ukupno zaposlenog stanovništva. Kad bi taj broj preslikali na cijelu Hrvatsku, kompletno radno sposobno stanovništvo našlo bi posao u realnom sektoru.Četvrti segment je modernizacija zdravstvenog sustava. I u tom sektoru smo na prosjeku ne Hrvatske, već Europske unije. Kao peti segment naveo je reformu pravosuđa, a kada govorimo u Međimurju ovdje su puno brže rješavaju slučajevi nego u ostalim dijelovima Hrvatske – naveo je Posavec i dodao…Ovo nije kampanja u kojoj mi puno obećajemo, ja osobno nemam ni jedan plakat ni jedan letak, imamo rezultate. Imamo investicije za koje smo povukli europske investicije te naveo projekte u bivšoj vojarni od centra znanja, inkubatora, pa sve do revitalizacije dvorca Zrinski.

Željko Kolar nositelj liste za 3. Izbornu jedinicu naveo je niz projekata u Krapinsko-zagorskoj županiji od obrazovanja do turizma pa i Centra kompetencija za ugostiteljstvo za čitavu kontinentalnu Hrvatsku. Zašto ja,istaknuo je, i Matija Posavec ne govorimo o ideološkim podjelama? Zato jer govorimo o kompletnim projektima važnim za život naših građana. Imamo stručne ljude i znamo kako pripremiti i realizirati europske projekte. Ali nismo ravnopravni. Podrška Vlade RH, da je bila takva, kao u ostalim dijelovima Hrvatske mi  bi imali još bolje rezultate. Mi na sjeveru tražimo samo ravnopravniji status u kojem ne prodajemo samo more, već znanje i izvoz.

Odgovarajući na pitanje novinara Davor Bernardić jasno je naglasio kako po svim anketama raste rejting Restart koalicije. Onime čime se neki dan pohvalio Andrej Plenković za ulaganja od 3.4 milijarde kuna u Međimurje nije točno, jer tko je zaslužan za razvoj Međimurja? Samo Međimurke i Međimurci, građani ove županije,. Ovo je njihov uspjeh. Odgovorio je na pitanje koliko mandata očekuje u 3. Izbornoj jedinici, rekao je DOSTA.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja