Županijsko izborno povjerenstvo objavilo da će se glasovati na 157 mjesta

SVE LISTE ZA ŽUPANIJSKU SKUPŠTINU ISPUNILE KVOTU SPOLNE RAVNOPRAVNOSTI

U Maloj vijećnici Međimurske županije danas je održana konferencija za medije na kojoj će predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek i Radovan Marciuš dali osnovne informacije o nadolazećim lokalnim izborima, a nakon završetka postupka kandidature, odnosno prijava kandidacijskih lista.

Na lokalnim izborima 21. svibnja 2017. u Međimurskoj županiji glasovat će se na 157 biračka mjesta. Za razliku od parlamentarnih izbora, na ovim lokalnim, birači će glasovati prema mjestu svog boravišta.

Za župana Međimurske županije dostavljene su liste za 4 kandidata, Matiju Posavca, Branimira Bunjca, Mladena Novaka i Darka Horvata.

U odnosu na gradove i općine, u Čakovcu je podneseno 6 kandidatura za gradonačelnika, u Murskom Središću 4 i u Prelogu 3. Od općina najviše kandidatura je u Gornjem Mihaljevcu i Podturnu po 5, dok je u Donjem Vidovcu kao i 2013. podnesena jedna jedina.

Sve kandidacijske liste za Županijsku skupštinu (njih 7) ispunile su kvotu zastupljenosti oba spola od 40%. Od ukupno 287 kandidata, 156 je muških, 131 ženskih.

U Čakovcu je zaprimljeno 8 kandidacijskih lista, u Murskom Središću 4, Prelogu 3. Od općina najviše lista je zaprimljeno u Gornjem Mihaljecu i Podturnu po 6, a najmanje u Donjem Kraljevcu dvije.

(r)

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*