Izjave stranačkih čelnika nakon današnjeg fijaska konstituiranja Skuštine županije

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Skupštine Međimurske županije pred novinare su stali MLADEN NOVAK, DARKO HORVAT i MATIJA POSAVEC.

Mladen Novak:

SDP je ozbiljan stranka. Išli smo na izbore da radimo za dobrobit Međimurja i tako ćemo se ponašati. Ako ćemo uspejti dogovoriti način funkcioniranja u županijskoj Skupštini, mi smo uvijek spremni za suradnju, ali kao partneri, ne kao oni koji će dizati ruku. Ako ne, spremni smo za izbore.

Darko Horvat:

Nismo imali nikakve kontakte s većinskom listom koja je pobijedila na izborima. Došli smo na Skupštinu uvjereni da su sporazum postigli HNS i SDP.Sad vidim da tog dogovora nema. Ja se nadam da ćemo mi slijedom događaja biti prihvatljiviji za razgovore s gospodinom Posavcom. Nemamo ništa protiv i ako bude i drugačije.

Matija Posavec:

Nije kraj svijeta, ali se to nije trebalo dogoditi. Pripremili smo za dva tjedana prvu radnu sjednicu na kojoj je trebala biti donesena odluka o nabavi besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce, jer je potrebno raspisati javnu nabavu, treba napraviti odluke za europska sredstava, tu je rebalans proračuna, sada će se sve to prolongirati. Ušao sam u cijeli priču konstituiranja čistog srca, nisam trgovao, nisam kupovao nikoga. Jednostavno, legitimitet izbora se mora znati. Lista s najvećim brojem glasova je lista HNS-a koju sam predvodio. Kao najjača lista predložili smo kandidata za predsjednika Skupštine, nitko drugi nije, zašto nije prošao nek’ o tome misle oni koji su bili protiv ili suzdržani. Izvršna vlsst raditi će svoj posao i dalje odgovorni u okvirima ovlasti.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*