Kad voda dođe do grla!

PRIJEĐI BRIGO NA DRUGOGA

Općinska načelnica Pribislavca netočnim informacijama obavještava Županijsku upravu za ceste u svezi zadržavanja vode na LC 20023 -ispred k.br.72 (Caffe bara Viktorija)

Muke obitelji Kokalj za kišnog vremena nemaju kraja. Sve to nakon nedavne sanacije i rekonstrukcije ulice Braće Radića. Od tada, poslije svake kiše dolazi do plavljenja dvorišta kuće kao i ulaza u sam lokal, a sve na temelju Projektne dokumentacije koju je izradila Općina Pribislavec. Iako to nije jedini slučaj u ingerenciji Općine Pribislavec, zadržimo se samo na lokaciji kućnog broja 72. 

Usprkos reagiranju vlasnice kuće te vidljivom potapanju dvorišta (vidi fotografije),  punih 30 godina prije sanacije ulice nije bilo problema sa odvodnjom oborinskih voda niti zadržavanja istih, općina se oglušuje na apele.

Argument načelnice je da je uređenje parkirnih mjesta ispred lokala izvedeno nelegalno tj. bez ikakvog odobrenja. Tako i izvještava ŽUC s dopisom od 11.11.2018. gdje stoji da je Općina Pribislavec upoznata sa slučajem gospođe Kokalj te problematikom vezanom za parkiralište Caffe bara Viktorija. Nadalje je napisano da Općina Pribislavec nikada nije izdala suglasnost za izgradnju parkirnog mjesta ispred predmetnog ugostiteljskog objekta te da nemaju nikakvu dokumentaciju vezanu za taj predmet.

ŽUC potom na osnovu tog dopisom od 27.11. obavještava vlasnicu da je cesta sanirana i izgrađena oborinska odvodnja na osnovu projektne dokumentacije, temeljem koje je pribavljena Građevinska dozvola. Oborinske vode su zbrinute preko slivnika s taložnicom u oborinsku kanalizaciju, a zatečeni cestovni jarci su zatrpani kao nepotrebni, jer više nisu u finkciji odvodnje vode s ceste. Projektnu dokumentaciju je osigurala Općina. Navode činjenicu da je sukladno važećem Zakonu o cestama (NN 84/11 i 92/14 Oborinska odvodnja unutar naselja u ingerenciji Općine, a pto je u skladu i sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu (NN 68/18). Sliejdom navedenog Oćina je ovlaštena da oborinsku odvodnju unutar naselja uredi sukladno svojim potrebama i željama.

Međimurje Press u posjedu je dokumenta koji demantira navode načelnice Višnje Ivačić kojima se obraća ŽUC-u. Naime, Mjesna zajednica Priblislavec 1986.godine i tadašnji Koordinacijski odbor za zaštitu čovjekove odvodnje, 03.lipnja donosi RJEŠENJE da se na kućnom broju 72 . dozvoljava izgradnja parkirališta tako da odvodni kanal bude betoniran podnožje i stjenke, a da poklopac bude pomičan radi čišćenja. kanal tj. otvor mora biti veličine 40×40 tako da voda može nesmetano prolaziti. Kanal treba načiniti sa padom. Od kanala do ceste treba izbetonirati sa asfaltnom trakom ništa više kai nogostup, tako d ane smeta pješacima na pješakom prelazu. Pod takvim uvjetima se dozvoljava izgraditi parkiralište. Prije samog početka radova izvolite pozvati komisiju od strane mjesne zajednice.

Upravo po tom rješenju Kokaljovima desetljećima voda nije ulazila u dvorište i na parkiralište, sve do nedavne sanacije i rekonstrukcije ulice. Zašto načelnica ne uđe u arhivu i ne potraži Rješenje iz 1986. nije poznato. Kokaljovi su joj isti i dostavili.

Dana 18.12.2018. izgubivši strpljenje na adresu općine odaslali su i žalbu u nadi da će se netko smilovati i obaviti svoj posao kako treba.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*