Koalicijski blok HDZ, Nezavisna općinska lista Dijane Posavec i HKDS

„NEDELIŠĆE ZASLUŽUJE BOLJE!“

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama HDZ-a u Čakovcu predstavljeni su kandidati Kolacijskog bloka HDZ; Nezavisna općinska lista Dijane Posavec i HKDS za lokalne izbore u Općini Nedelišće.

Kandidat koalicijskog bloka za načelnika Općine Nedelišće je Nikola Toplek (HDZ), zamjenici su mr.sc. Dijana Posavec (nezavisna) i mr.sc. Franjo Cimerman (HKDS).

Nositelj koalicijske liste za Općinsko vijeće Općine Nedelišće je Robert Grudić, dr.med. (HDZ).

Kako su danas informirali, Općina Nedelišće zaslužuje BOLJE upravljanje, BOLJE programe, BOLJE projekte, BOLJE rezultate nego što je to bilo do sada.
Cilj ove koalicije je pobjeda na predstojećim lokalnim izborima i promjena načina upravljanja najvećom međimurskom općinom. Nakon 16 godina SDP-ove vlasti došlo je vrijeme za promjenu na BOLJE.
Ova koalicija mještanima svih naselja općine Nedelišće nudi konkretna i ostvariva rješenja za goruće probleme koje je dosadašnja vlast u nekoliko navrata najavljivala da će riješiti, no gotovo ništa nije učinila.

To se prioritetno odnosi na: prometno rasterećenje mjesta Nedelišće izgradnjom sjeverne zaobilaznice, izgradnju nove zgrade Osnovne škole Nedelišće, izgradnju športske školske dvorane pri OŠ Macinec, izgradnju zgrade područne škole i športske školske dvorane u naselju Parag, dovoljan broj mjesta za djecu u općinskom dječjem vrtiću, te primjerenu popunjenost gospodarskih zona i uspješnu pripremu i realizaciju projekata financiranih iz državnih i europskih fondova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako su napomenuli, proračunski novac zbog lošeg gospodarenja dosadašnje vlasti utrošeni su u „projekte“ bez stvarnog efekta: npr. novac za poluprazne gospodarske zone, kanalizacijski sustav na koji veliki broj kućanstava još nije priključen, projekt rekonstrukcije postojeće škole u Nedelišću koji nije realiziran, sportski park Trate koji nije funkcionalan i niz drugih nedovoljno kvalitetno pripremljenih projekata koji nisu dobili očekivanu financijsku potporu, nesvrsishodan MESAP koji stvara gubitke, itd.  Također napominju da je dosadašnja općinska vlast najavljivala uvijek prije lokalnih izbora, mnogobrojne megalomanske projekte, od kojih nije ni jedan doživio svoju realizaciju.

Ovaj Koalicijski blok, rečeno je, nudi odgovorno i racionalno upravljanje općinskim resursima i financijama, te stvarnu realizaciju svih projekata koji doprinose BOLJOJ kvaliteti života mještana svih naselja u Općini Nedelišće, uz snažnu i konkretnu podršku vlasti na državnoj razini. Dosta je bilo samo praznih priča i ispraznih obećanja – vrijeme je za promjenu na BOLJE jer naša Općina Nedelišće to zaslužuje! Smatraju da s ukupnim iznosom proračuna od preko 250 miljuna kuna, Nedečišće kao druga najveća općina u Hrvatskoj s 12.000 stanovnika, zaslužuje daleko sposobniju izvršnu vlast.

Stoga pozivaju birače Općine Nedelišće da nakon 16 jalovih godina i 4 uzastopna mandata SDP-ove nekompetentne vlasti ozbiljno porazmisle o budućnosti općine, pogotovo perspektive mladih ljudi, te da ovaj put svoje povjerenje iskažu novom, poduzetnijem i energičnijem vodstvu.

(rd)

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*