medjimurjepress@gmail.com

Lidija Bajuk dobitnica Plakete MDS-a

Stranačka tijela Međimurskog demokratskog saveza donijela su odluku o dodjeli Plakete MDS-a za očuvanje međimurske kulturne baštine Lidiji Bajuk.

Plaketa MDS-a ustanovljena je još pri osnutku MDS-a 2005. godine sa ciljem da se istaknu pojedinci i udruge koji su svojim djelovanjem pridonijele očuvanju prebogate međimurske kulturne tradicijske baštine, a sve u cilju očuvanja međimurskog identiteta.

Dosadašnji zaslužnici ove Plakete bili su: Elizabeta ToplekTeta Liza iz Donje Dubrave, Stjepan Taradi – Utek iz Belice, Franjo Preložnjak iz Nedelišća i Stjepan Grabrović iz Čakovca kao pojedinci i KUD-ovi iz Svete Marije, Zasadbrega, Preloga, Kotoribe i Nedelišća.

Zaslužnicom ove Plakete postala je i Lidija Bajuk koja je svojim glazbenim i književnim djelovanjem i stvaralaštvom, kao i stručnim radom kao asistentica na Institutu za etnologiju i folkloristiku, (ovdje posebno ističemo kreiranje       Virtualnog muzeja tradicijske glazbe Međimurja), pridonijela očuvanju međimurske tradicijske baštine.

Dodjela Plakete Lidiji Bajuk bit će u petak, 20. siječnja 2016, godine, s početkom u 19 sati, u Zgradi Scheier u Čakovcu.

(Željko Pavlic)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*