medjimurjepress@gmail.com

Matija Posavec: “Od Međimurki i Međimuraca tražim još jedan mandat”

RAZRIJEŠENA DILEMA

Press konferencija predsjednika ŽO HNS-a ujedno i župana Međimurske županije trajala je točno 16 minuta.

Dosadašnja nagađanja u posljednjih 2 mjeseca danas su razriješena. Župan Matija Posavec kandidirati će se na lokalnim izborima za još jedan mandat. Čekao je odluku Središnjice HNS-a koja mu je dala bezrezervnu podršku i uvjeravanje da je u ovom trenutku najbolje da zatraži od Međimuraca  još jedan mandat za župana.

Kako je rekao, pokrenut je jedan od najvećih investicijski ciklus u posljednjih 25 godina u Međimurju. Potencijalnom nasljedniku, s obzirom da je sada samo kandidat, želi ostaviti čiste račune i transparentni sustav. Županiju čeka izuzetno puno poslova od investicijskih poteza za niz pokrenutih projekata, do završetka revitalizacije Starog grada,prodaje kompletne parcele na bivšoj vojarni. Nabrajao je tako niz primjera razvojnih projekata u zdravstvu, školstvu sve do udruga i zapošljavanja.

Rekao je da je gledao letak od prije četiri godine kada je kandidirao za župana i da sa zadovoljstvom može reći kako je Međimurje primjer dobre prakse i percepcije. To je važnije od bilo kakvih obećanja.

Naveo je kako želi okupiti široku političku platformu kako bi se djelovalo timski u interesu Međimurja. Najavio je kandidaturu HNS-a za Grad Čakovec, jer se u Čakovcu nije napravilo ništa. U četiri godine prošli su mnogi milijuni mimo Čakovca pogotovo otvaranjem europskih fondova za kapitalne investicije. Zapravo najveći investitor srećom biti će Međimurska županija  koja će indirektni bilo direktno, preko proračuna, nacionalno, europski, uložiti preko 100.000 milijuna kuna.

Posebno je naznačio kako je dosada bio župan ne stranke, već svih Međimuraca. Zaključio je da ne želim s svoje pozicije nikoga vući za rukav u koaliciju, na svakome je da vidi da li je za političku platformu ili ne.

HNS će na lokalnim izborima podržati dosadašnjeg gradonačelnika u Murskom Središću, dok će u Prelogu izaći sa svojim kandidatom. Dosadašnji zamjenici župana dobiti će ponudu za nastavak suradnje.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*