Ministar Butković u Međimurju

Ministar Oleg Butković u posjetu Međimurju

Međimurje i Međimurska županija, zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici, postali su kraj u koji Vladini dužnosnici dolaze radno, sa željom da se maksimalno pomogne međimurskom gospodarstvu i svakom stanovniku Međimurja. Na inicijativu saborskog zastupnika u Saboru Republike Hrvatske te kandidata Hrvatske demokratske zajednice za župana Međimurske županije, Darka Horvata, u posjetu Međimurju je boravio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, te pomoćnik ministra Josip Bilaver. Tema radnog sastanka bila je prometna problematika u Prelogu, Donjoj Dubravi, Nedelišću, Čakovcu i Murskom Središću.

U Prelogu je predstavljen projekt gradnje Sjeverne obilaznice tog grada koja će povezivati gospodarstvo Grada Preloga, Donjeg Kraljevca te cjelokupni donjomeđimurski gospodarski bazen. – „Maksimalna pomoć stiže iz ministarstva“ – , najavio je ministar Butković. Do kraja ove godine predviđa se ishođenje sve potrebne dokumentacije, te javne nabave za izradu svih vrsta glavnih projekata, provedba geodetskih i geotehničkih istražnih radova kao i ishođenje građevinskih dozvola za izgradnju Sjeverne obilaznice Grada Preloga. Ukoliko će sve biti u redu, gradnja Sjeverne obilaznice Grada Preloga započet će tijekom 2018. Godine, zaključio je ministar Butković.

Darko Horvat izrazio je veliko zadovoljstvo i ovom najavom, ali i svime što trenutna Vlada Republike Hrvatske radi za Međimurje.

(ml)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*