Ministar Kujundžić: “ŽB Čakovec primjer ostatku države”

ŽUPAN MATIJA POSAVEC IZJAVIO DA JE MINISTAR KUJUNDŽIĆ NAJBOLJI MINISTAR U VLADI RH

Županijsku bolnicu Čakovec danas je posjetio ministar zdravstva Republike Hrvatske prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med.

Uz obilazak Županijske bolnice Čakovec (intervencijske kardiologije, operacijskog bloka, rađaone ) i Doma zdravlja Čakovec (u izgradnji), održao je radni sastanak sa svojim domaćinom, ravnateljem Županijske bolnice Čakovec Robertom Grudićem, dr.med., ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo, prim. Marinom Payerl-Pal, dr.med., ravnateljem Doma zdravlja, Brankom Vrčićem, dr.med., ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu dr.sc. Tomislavom Novinščakom, dr.med. i županom Međimurske županije Matijom Posavcem, mag.ing.

Cilj posjeta ministra zdravstva Županijskoj bolnici Čakovec je službeno predstavljanje rada intervencijske kardiologije u Županijskoj bolnici Čakovec koja je već u funkciji.

Tom prilikom ministar, ravnatelj bolnice i župan dali su kraće izjave o današnjem susretu:

Kad bi bilo više sreće da u u Hrvatskoj bude više ovakvih bolnica i objedinjenosti na jednom mjestu, onda bi Hrvatska bila daleko na višoj razini- rekao je pred novinarima ministar zdravstva Milan Kujundžić i nastavio… neću previše hvaliti, ali uistinu u bolnici u Čakovcu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti bilježe se brojni pozitivni primjeri. Iste ćemo morati preslikati i provoditi u cijeloj državi.

Danas je razlog mog dolaska da na formalan način otvaramo koronarografiju, odnosno intervencijsku kardiologiju, što je opet za pohvaliti da jedna mala sredina uspije to napraviti. Posebno se primaknuti pacijentu i ne gubiti živote. Ravnatelj bolnice na današnjem susretu govorio je o nedostatnom limitu bolnice. Potpuno ga razumijem. Mi smo siromašna zemlja s malim odvajanjem za zdravstvo. S druge strane, trebamo se gledati u oči i priznati da neke bolnice puno više, a  nemaju primjeren limit. Među njima je i čakovečka bolnica-zaključio je ministar.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić zahvalio se  ministru na posjeti. Posebno na  podršci da se otvori interventna kardiologija. Do danas je već napravljeno 115 intervencija, spašeni su mnogi životi. Ministra smo upoznali s našom kvalitetom i došlo je vrijeme da se bolnici zaista poveća limit.  Radimo kvalitetno, bez komplikacija, sa dobrim rezultatima. Cijela regija sjevernog djela Hrvatske moći će se liječiti kod nas.

Župan Matija Posavec rekao je da je ministar upoznat  s ovdašnjim zdravstvenim sustavom i  s pokretanjem investicijama od 100.000 milijuna kuna. Dao je ministar punu podršku izgradnji Doma zdravlja za jačanje primarne zdravstvene zaštite. Primjer smo dobre prakse da imamo u jednom dvorištu i primarnu i sekundarnu i tercijarnu zaštitu i  s obzirom na činjenicu da se 82% našeg stanovništva liječi i koristi našim uslugama.

Po jednom novom načinu, pristupu i komunikaciji između bolnice i regionalne samouprave moram se referirati i odgovoriti svim dežurnim kritičarima ovog ministra. Siguran sam da je gospodin ministar Kujundžić najbolji ministar u Vladi RH, jer ne dijeli niti regije niti ljude po stranačkoj političkoj ili nekoj drugoj pripadnosti. Ne dijeli kapom i šapom, nego daje šansu svima. Vrednuje rezultate, a to je najvažnije. Naših 25 studenata i studentica je na Medicinskom fakultetu , nemamo bježanja u druge zemlje ili bolnice. U ovom trenutku kakao funkcionira naša bolnica, itekako smo zadovoljni.

(R.Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*