medjimurjepress@gmail.com

Most nezavisnih lista Međimurske županije

Priopćenje

Želimo promjene. Tražimo ljude snažnih osobnosti. Priželjkujemo zdravije i moralnije društvo!

Pažljiviji promatrači i analitičari političkog života u našoj županiji od ranih devedesetih do danas sve su uvjereniji u potrebu radikalnih i temeljitih promjena.

To se prije svega nazire u činjenici nepostojanja bilo kakve respektabilne, kreativne i glasne oporbe županijskim i gradskim vlastima te nesmetanom i zabrinjavajućem jačanju tzv. „dogovorne demokracije“, koja nemalom broju sposobnih pojedinaca izvan međimurskog političkog establišmenta onemogućava pristup političkom odlučivanju i uopće raspravi o relevantnim pitanjima društvenog života.

Sve se rješava u krugu nekolicine utjecajnih pojedinaca i vladajućih struktura koji dijele zajedničke interese i rukovode se načelom međusobnog nezamjeranja. Svako nepromišljeno zadiranje u taj začarani krug ili pak protivljenje njihovim odlukama i načinu djelovanja, pojedinca može skupo stajati.

Na taj je način s vremenom otupila, onemoćala i obezvoljena svaka konstruktivna kritika i svaki prijedlog koji ne dolazi iz tih sveznajućih krugova, pa se čak i neka bezazlena i dobronamjerna primjedba doživljava kao nepotrebna i tretira kao zlonamjerno naklapanje ili olajavanje.

Nova politička i stranačka opcija u Međimurskoj županiji – Most nezavisnih lista – želi stati na kraj toj štetnoj i nepoželjnoj pojavi u političkom životu naše zajednice. Most djeluje kao politička stranka, ali kroz tzv. Platformu nezavisnih lista nastoji u aktualni politički život uključiti sve nestranački opredijeljene pojedince, usamljenike koji raspolažu stručnim znanjem, posjeduju određene moralne i etičke standarde te imaju kvalitetne i ostvarive ideje, ali ne žele djelovati kao nečiji stranački prirepak, pogotovo ne kao potrčkala manje sposobnih stranačkih moćnika.

Takvim pojedincima, koji čine prikrivenu i neiskorištenu snagu našeg političkog, intelektualnog i kulturnog života, Most pruža mogućnost i šansu da kroz Platformu nezavisnih lista djeluju u pravcu društvenih promjena, a da istodobno izbjegnu pripadnost stranci, zadržavajući tako svoju osobnost, prepoznatljivost i neovisnost.

Stranka Most nezavisnih lista izlazi na predstojeće lokalne izbore u Međimurju u svim gradovima i općinama. Povjerenik ove nove političke snage u našoj županiji je Dubravko Cvetko, skroman i jednostavan 28-godišnji obiteljski čovjek iz Preloga, po zanimanju vatrogasac, a po funkciji zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prelog. Bavi se privatnim poduzetništvom, student je Visoke škole za sigurnost s pravom javnosti u Zagrebu i član Glavnog odbora Mosta nezavisnih lista.

Njegov politički moto ne naglašava pravo, nego obvezu i dužnost čovjeka da se angažira u političkom životu te da isključivo na temelju svojih sposobnosti i moralnih kvaliteta doprinese boljitku zajednice.

Podrobnije obavijesti o pripremama Mosta nezavisnih lista za predstojeće lokalne izbore u Međimurju zainteresirani građani mogu dobiti na adresi medjimurska@most-nl.com

Pridružite nam se jer vas poštujemo i uvažavamo.

Povjerenik  za Međimursku županiju

Dubravko Cvetko

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*