Očitovanje na današnji prijedlog vlade o Ovršnom zakonu (2)

Od danas će 259.000 blokiranih navodno “lakše disati” u skladu s novim pravilima, jer je Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici predstavila prijedlog novog Ovršnog zakona.
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, tvrdi da će zakon biti usklađen s presudama EU, i da javni bilježnici neće moći donositi rješenja o ovrsi, te da će se Ovrhe vraćati na sud, kako bi sam postupak ovršavanja bio brži, lakši i ekonomičniji, navodi.


Mi, iz Udruge Ovršni, smatramo kako je ovo još jedna dobro smišljena prevara i tiranija HDZ-ove  Vlade, s namjerom lakšeg i nesmetanog ovršavanja hrvatskih građana, pa čak i iseljenika, što do sada nisu mogli jer Europska unija ne priznaje Rješenje o ovrsi koje izdaju javni bilježnici.
Upravo zato će se ovrhe vraćati na sud kako bi naši iseljenici, koji su spas potražili u drugim zemljama EU, bježeći od nakaradnog Ovršnog zakona, bili ovršeni  i tamo.
Udruga Ovršni ima program Ovršnog zakona koji bi u potpunosti išao u korist građana, i predstavljen je ministru Bošnjakoviću, no, on nas je izbacio iz radne skupine, jasno nam je zašto..
Napominjemo, jedini dom mora biti izuzet iz Ovršnog zakona, zajamčen Ustavom Republike Hrvatske, te se protivimo deložacijama općenito, bile one u ljetnim ili zimskim mjesecima.
Želimo izmijeniti Ovršni zakon i konačno prodisati slobodno, dok HDZ-ovoj Vladi to definitivno nije u interesu.

Bošnjakoviću, dokle ?

Udruga Ovršni ustanak
predsjednik Danijel Galović
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*