Odluka o nagradi “Zrinski” podigla tenzije

PRIJEDLOZI ODLUKA O DODJELI NAGRADE „ZRINSKI“ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ZA 2015. GODINU.

Na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, na današnjoj sjednici, Skupština Međimurske županije izglasala je da se nagrada „Zrinski“ za 2015.g. dodijeli slijedećim kandidiranim: JURAJ KOLARIĆ, FRANJO BUKAL, MARIJAN VUGRINČIĆ DRUŠTVO DISTROFIČARA, INVALIDA CELEBRALNE I DJEČJE PARALIZE I OSTALIH TJELESNIH INVALIDA ČAKOVEC, PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ČAKOVEC.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marija Hetrlendi

Vijećnica Marija Heterlendi, neposredno prije izglasavanja, bila je protiv prijedloga dodjele priznanja Marijanu Vugrinčiću, za kojeg je rekla da je već dva puta odbijan za istu nagradu i da je sam sebe predložio putem svoje tajnice. Oni koji su prošli ispitivanja KOS-ovca Vugrinčića u doba komunizma, time su najteže pogođeni. Kako nema lustracije, njemu bi više odgovarala nagrada za nedjela- argumentirala je Heterlendi, napominjući da je sve to posljedica i odraz trvenja u SDP-u. Naglasila je i kako je to degradiranje najviše županijske nagrade

Reagirao je potom predsjednik Skupštine Mladen Novak kojemu ovakav stav nije odgovarao te rekao da je nedopustivo tako govoriti u Skupštini i voditi ideološke ratove. Pridružila mu se i Nadica Jelaš rekavši da govor Marije Heterlendi zaslužuje anti-nagradu Zrinski. Ruže priče o ustašama i partizanima nisu primjerene raspravama u ovoj Vijećnici.

Nakon glasovanja, Marijan Vugrinčića kao dobitnika nagrade Zirinski podržali su svi uz 4 protiv i tri suzdražana vijećnika.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*