Međimurje Press
Politika i društvo

Održan 1. partnerski sastanak projekta EmpowHERment Lab!

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Čakovec je 21. i 22. travnja, u održan je početni dvodnevni sastanak projekta EmpowHERment Lab usmjerenog na osnaživanje i uključivanje žena koje su u opasnosti od socijalne isključenosti, u IKT sektor.

Ovo je ujedno bila prva prilika za susret uživo predstavnika Pučkog otvorenog učilišta Čakovca kao nositelja projekta i predstavnika partnerskih organizacija iz Slovenije, Njemačke, Italije, Nizozemske i Španjolske. Na sastanku su predstavnici projektnog konzorcija afirmirali benefite ovog projekta te predstavili primjere dobrih praksi svojih organizacija na temelju kojih mogu doprinijeti ostvarenju projektnih ciljeva. Sudionici sastanka također su odredili i potvrdili metodologiju i podjelu zadataka unutar organizacija koje provode određene etape projekta, utvrdili kronologiju aktivnosti te izradili okvirni plan za njihovu realizaciju. Sastanak je završio s pripremnim radnjama za organizaciju sljedećeg transnacionalnog sastanka.

Projekt EmpowHERment Lab je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Vrijednost projekta iznosi 168.627,00 EUR te su sredstva za njegovu provedbu osigurana kroz Erasmus+ KA2 program usmjeren na suradnička partnerstva u obrazovanju odraslih. Projekt će trajati 24 mjeseci. Projektni konzorcij čine: Pučko otvoreno učilište Čakovec (Hrvatska), Asociacion Building Bridges (Španjolska), Lava Legato (Nizozemska), SuperCode (Njemačka), Ljudska univerza Zavod za izobraževanje odraslih in mladine Lendava (Slovenija) i Associazione Culturale Enjoy Sicily (Italija).

Ciljevi projekti EmpowHERment Lab su:

– promicati motivaciju i razvoj novih interesa kod žena u riziku od socijalne isključenosti (ekonomske, geografske, izbjegličke poteškoće) korištenjem novih tehnologija;

– olakšati nove obrazovne alate i metodologije za edukatore i ustanove za obrazovanje odraslih kako bi mogli ažurirati svoje akademsko planiranje;

– poticati aktivno sudjelovanje žena u riziku od socijalne isključenosti u izgradnji vještina, znanja i kompetencija;

– promicati svjesno i ispravno korištenje novih tehnologija za razvoj novih načina učenja i organiziranja znanja;

– ukloniti kulturne barijere te unaprijediti osjetljivost žena prema ovom sektoru;

– pružiti ustanova za obrazovanje odraslih rodnu perspektivu koja će im omogućiti da preispitaju svoj pristup osposobljavanju i potraže više mogućnosti za što pravedniji sektor.

Mario Zamuda

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja