Održana sjednica Savjeta mladih grada Čakovca

Na inicijativu predsjednika Matije Kikelja, u petak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana sjednica Savjeta mladih grada Čakovca Tema je bila nasilje među mladima, učestali fizički sukobi te opijanje na javnim površinama grada.

Pored članova Savjeta mladih, na sjednici su sudjelovali i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan, predstavnici Policijske uprave Međimurske, Zavoda za javno zdravstvo, članovi gradskog vijeća, te predstavnici romske nacionalne manjine.

Sjednicu je otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je pozdravio ovakav vid uključivanja mladih u predlaganje rješenja i sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču mladih.

U podužoj i konstruktivnoj raspravi govorilo se o posljedicama konzumiranja alkohola kod mladih, medijskoj slici o ponašanju mladih kao i preventivnim akcijama koje su poduzete kako bi se ovaj problem ublažio. Zamjenik gradonačelnika Mario Medved rekao je da je poduzeto niz preventivnih akcija, bilo samostalno, bilo u suradnji s policijom, kako bi se smanjilo konzumiranje alkohola na javnim površinama te spriječilo međuvršnjačko nasilje. Dogovorene su dodatne zaštitarske ophodnje Perivojem Zrinskih te kod Autobusnog kolodovora, a u suradnji s policijom, organizirane su zajedničke kontrole javnih površina na kojima se mladi zadržavaju. One su počele davati rezultata, što je potvrdio i predstavnik Policijske uprave Međimurske Radovan Gačal. Naime, za stotinu je smanjen broj evidentiranih prekršitelja javnog reda u Čakovcu, što su direktni rezultati provedenih preventivnih programa.

Na kraju, zaključeno je da dobro što mladi žele biti partner u donošenju odluka koje se tiču njih. Preventivni programi će se nastaviti, pokrenut će se i novi. No, svi su naglasili da je u svemu tome presudno važan odnos obitelji, odnosno kućni odgoj.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*