medjimurjepress@gmail.com

Ogorčenje ugostitelja i kuhara na Banovini najbolje ocrtava post chefa Mate Jankovića!

Vlada je poručila kuharima dragovoljcima da ih više ne treba. Onima koji su se sami organizirali da bi hranili ljude koji su ostali bez domova i štednjaka na kojima bi si inače skuhali ručak. Donijeli su svoj pribor i alate svoga zanata da bi nahranili gladnu Banovinu.

Poznati hrvatski masterchef  Mate Janković napisao je sinoć post na svom FB kojeg prenosimo u cijelosti…

“Ovo sto sada pišem i radim je moj zadnji post po pitanju svega što se trenutno događa. Moje kolege i ja smo kotačić nečeg što nama ima smisla.

Krećem od sebe, dao sam što mogu, neki su dali puno više, ali smo nešto dali. Činjenično stanje je da smo zaobišli “sustav” koji nas sada svojata i “preuzima”, ali u trenutku kad smo odlučili raditi, motiv nam je bio pomoči. Možda je problem što smo postavili standard koji ‘”sustav” ne zna i ne može pratiti. Možda. Da se ne lažemo, godinama kolektivno stvaramo atmosferu gdje nekompetenciji dajemo na značaju zbog sitnih osobnih interesa. Sada nam se svima to vraća.

Mi ljudi iz oštećene industrije – slobodni smo svi, boli nas što ne stvaramo, što ne radimo, što smo visoko turažni strojevi koji stojimo ugašeni zbog okolnosti koje su nas snašle. Zato smo u prilici pomoći i organizirano djelovati. Nisam glasnogovornik organizacije, već osoba koja je zbog svog djelovanja stvorila sljedbeništvo društvenih mreža i pozornost medija. Zato koristim ovu platformu da ukazujem i izvještavam javnost lišen PR umivenosti i počešljanosti svega sto se plasira. Nisam nužno u pravu, možete me demantirati i ispraviti činjenicama, ali se trudim reći istinu s mog stajališta i ispričavam se ako sam u krivu.

Ljudi, stvarno smo se potrudili, neki su spavali u autima, kuhali u šatorima na hladnoći, neki su vozili svaki dan, neki donirali, neki bili tu i dali lijepu riječ i emociju, neki objektivno izvještavali. Dali smo obol poslu koji zapravo nije naš. Naš je posao volontirati, a ne biti sustav.

Pomažite i dalje, ne zaboravite na osobu koja je u 15 sekundi izgubila sve. Vratimo se na “zaobišli smo sustav” – nema ga. Nemojte zaboraviti to. Molim vas.”

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*