Međimurje Press
Politika i društvo

Osvrt i kratki razgovor s Mariom Medvedom na unutarstranačke izbore SDP-a Međimurske županije!

MARIO MEDVED NOVI ČELNIK ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE SDP-A MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Je li moguća istinska konsolidacija međimurskog SDP-a

Prije svega zahvaljujem svim međimurskim SDP-ovkama i SDP-ovcima koji su izlaskom na  unutarstranačke izbore prošle subote pokazali da im je itekako stalo do konsolidacije i stabilizacije stranke, a posebnu zahvalu upućujem svima koji su mi svojim glasom izrazili povjerenje. Radi se o našim redovnim izborima koji su održani nešto kasnije nego u drugim sredinama, jer smo u Međimurju u to doba imali prijevremene izbore za župana. Za nas je itekako važno što su sada provedeni radi svega što im je prethodilo i potrebe da izaberemo novo vodstvo stranke koje će imati puni izborni legitimitet za sve poteze koje treba povući u vremenu pred nama.

Želim biti predsjednik ujedinjenog SDP-a Međimurja u kojem će svaka organizacija i svaki član imati jednaku mogućnost dati svoj puni doprinos u osmišljavanju i realizaciji programa i projekata u korist svih Međimurki i Međimuraca. Vjerujem da će upravo konkretne aktivnosti koje planiram provoditi, kao i prilika svakom našem članu da se maksimalno uključi i sudjeluje u njihovoj provedbi doprinijeti smirivanju stanja u stranci i stavljanju fokusa na sadržaje koje treba realizirati. Pri tome ne treba bježati od činjenice da će trebati puno rada na terenu kako bi se pokrenule organizacije koje su u zadnje vrijeme slabije ili uopće nisu funkcionirale.

Planovi za naredno razdoblje

SDP se u Međimurju oduvijek mogao pohvaliti iznimno kvalitetnim ljudima koji su bili među vodećima na području svog djelovanja. Mnogi od njih su se pasivizirali upravo radi unutarstranačkih trvenja od kojih, treba to pošteno priznati, ni naša stranka nije bila imuna. Zbog toga želim u prvi plan vratiti bogato znanje i iskustvo brojnih naših članova koristeći ga za osmišljavanje ideja koje bi trebale pridonijeti boljitku Međimurja u svim segmentima života i okupljajući sve naše članove oko tih programa.  SDP je najbolji kada se oslanja na temelje socijaldemokracije, kada je posvećen radu za dobrobit malih ljudi, onih koji žive isključivo od svojeg rada, što im je sada iz dana u dan nažalost sve teže i naš najvažniji cilj biti će pronalaženje rješenja kojima će se to promijeniti i svim našim sugrađanima omogućiti život dostojan čovjeka Samo tako ćemo u izazovnom razdoblju koje je pred nama vratiti povjerenje birača u Gradu Čakovcu gdje smo na proteklim izborima dobili jasnu poruku da jednostavno moramo biti bolji, ali i u svim drugim međimurskim sredinama te naravno na razini županije.

Očekivanja u budućem razdoblju

Kakav bih to bio predsjednik kada SDP ne bih vidio tamo gdje mu je i mjesto, kao najjaču političku opciju u Međimurskoj županiji. To, naravno, ne dolazi samo po sebi, već je potrebno uložiti mnogo truda i rada na terenu kako bi se približili biračima. Pred nama je period u kojem neko vrijeme neće biti izbora i to je prigoda da temeljito pripremimo naše dugoročne projekte. Život se, međutim, ne dešava sutra, pa već danas moramo reagirati na probleme i poteškoće s kojima se svakodnevno suočavaju svi naši građani radi inflacije i strelovitog rasta cijena. Trebamo se koncentrirati na ono što ovog trenutka možemo učiniti lokalno, bez čekanja na državu i mjere koje će, eventualno, povući.

U SDP-u sam više od 15 godina zbog toga što se moj svjetonazor poklapa s temeljnim idejama socijaldemokracije. To, međutim, treba pokazati i u praksi, jer se s razlogom kaže da djela govore više od riječi. Tako će se i moj rad primarno ocjenjivati prema postignutim rezultatima, pri čemu će mi najvažnije biti aktiviranje svih stranačkih ljudskih potencijala i otvaranje prostora u našim organizacijama za mlade ljude i nove ideje.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja