Pikač piknuo dvadeseti puta

Od 1939. godine u Prelogu izlazi Pikač, danas vjerojatno jedini humoristično – satirični list u Republici Hrvatskoj, a kako je istakao glavni urednik ovogodišnjeg Pikača Ivica Beti, sigurno jedini takav list kojeg financira lokalna samouprava, u ovom slučaju Grad Prelog.

Dokaz je to visokog stupnja demokracije u Prelogu, kojeg neke druge sredine teško da će dostići, istako je Beti. Promocija ovogodišnjeg, dvadesetog po redu broja, održana je u, utorak 3. travnja, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Uz glavnog urednika Ivicu Betija, o Pikaču su govorili i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, Ivan Gradečak iz Turističke zajednice Grada Preloga te Đuro Bel, jedan od autora tekstova u Pikaču i Damir Novak, autor karikatura.

Prikazan je i isječak iz razgovora sa Ivanom Haramijom Hansom, nažalost preminulim, dugogodišnjim suradnikom Pikača. Na samoj je promociji prikazan i dio radova iz zbirke Ivana Haramije Hansa, koju je njegova obitelj poklonila Gradu Prelogu.

Kroz program promocije vodio je Željko Sokač, a za glazbeni se ugođaj pobrinuo Neven Kolarić na cimbalu. isječkom iz predstave Mutni posli, rađene prema tekstu Kalmana Mesarića,

Uz glavnog i odgovornog urednika Ivicu Betija, za ovogodišnji su Pikač najzaslužniji, uz brojne autore, Maja Kralj i Stjepan Naranđa te Studio Vipro.

Nabavite svoj primjerak Pikača, nasmijte se i uživajte. Bez cenzure!

(i.b.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*