Međimurje Press
Politika i društvo

Podignuta optužnica protiv Branimira Bunjca

Prijetio je saborskoj straži

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti Branimira Bunjca za pokušaj prisile prema službenoj osobi, za što zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora – piše danas Telegram.hr

Sve se dogodilo još 5. travnja prošle godine u kasnim noćnim satima. U te kasne sate još je trajala rasprava o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi a saborska straža intervenirala jer zastupnik Ivan Pernar ni nakon dvije opomene nije prestao govoriti. Spominjao je bivšeg premijera Ivu Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao mu je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Bunjcu, koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je kazao “kukavički poslao stražu da izbaci Pernara”.

“Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami”, rekao mu je, očito aludirajući na Brkićevu kupovinu motora čime se javno pohvalio. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: “Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?”, pa zaradio opomenu.

Kada je Saborska straža krenula nositi Pernara iz sabornice Bunjac je potpuno izgubio živce. Počeo je vikati i naguravati se sa stražarima.

“Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”, vikao je Bunjac.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja