Međimurje Press
Političke stranke

Čakovečki HDZ zapalio svijeće uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

HDZ grada Čakovca i ove je godine odao počast poginulim i nestalim braniteljima paljenjem svijeća kod kružnog toka u Vukovarskoj ulici i Spomen zidu poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih u Čakovcu u srijedu uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tom je prilikom predsjednik GO HDZ-a podsjetio na nemjerljivu ulogu branitelja koji su svojom žrtvom prije 30 godina obilježili suvremenu hrvatsku povijest.

– Moramo vječno biti zahvalni hrabrim braniteljima koji su ostavili svoj topao dom, posao i obitelj i otišli u Vukovar, na prvu crtu bojišnice. Mnogi od njih dali su ono najvrijednije, svoje živote kako bi mi danas mogli ovdje slobodno hodati. Na tome im vječna slava i hvala – rekao je Marković.

Dodao je kako Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta zauzima posebno mjesto u srcima hrvatskih građana, a najranjiviji su oni koji još nisu pronašli tijela svojih najmilijih.

– Na tome moramo inzistirati kako bi njihove obitelji zatvorile to bolno poglavlje i pronašle toliko potreban mir. A svima nama preostaje govoriti o žrtvi Vukovara i Škabrnje, da se nikada ne zaboravi i prenositi to na svoju djecu uz naglasak da se više nikad ne ponovi – kazao je Marković.

Prisjećajući se Grada Heroja, Marković je naglasio i nemjerljivu ulogu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske.

Uz paljenje svijeća u znak sjećanja na poginule branitelje, članovi Mladeži HDZ-a Čakovec sugrađanima su na Franjevačkom trgu podijelili lampione.

Vox Media

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja